Pragmatikus patrióták találkozója Izraelben

Vágólapra másolva!
Kovács Zoltán kormányszóvivő beszélt a Heti Tv-ben a magyar kormányfő, Orbán Viktor izraeli útjáról, megvilágítva annak hátterét.
Vágólapra másolva!

A kormányszóvivő szerint az, hogy Orbán Viktor vezetésével egy kormánydelegáció látogatott Izraelbe egy kétszeresen is történelmi pillanat. Egyfelől pont egy éve volt Netanjahu miniszterelnök Budapest vendége, aki akkor azt mondta, egy új szakasz, egy új stratégiai szakasz nyílik a magyarok, a V4-es országok és Izrael között.

Orbán Viktor egyébként 2004-ben, mint egy jelentős ellenzéki politikus látogatott el a Szentföldre, ahol szintén magas szinten fogadták, az akkori izraeli politikusok egyöntetűen azt mondták, hogy lesz még egyszer Magyarország miniszterelnöke. Már akkor is volt súlya a szavainak, a mostani találkozón is két olyan miniszterelnök találkozik – fűzte hozzá Kovács Zoltán, akiknek messze túlmutatnak a szavai az országuk határain.

A négyszemközti megbeszélésen látszott, hogy

Mellette mindkettejükben van egy földön járó pragmatizmus, valamint egyfajta patriotizmus, a népük iránti elkötelezettség, ami azonnal közös alapot teremt, ami segít a közös nyelv magtalálásában, a közös bizalomban. Az is látszik, hogy a szintén fontos adott szót nem csak megtartottuk, hanem túl is teljesítettük – mondta el a szóvivő. Sőt, az adott szó az tettekké vált, különös tekintettel az elmúlt nyolc évre.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.