A unió inkább a migránsokat támogatja, mint a rászorulókat

RÉTVÁRI Bence
Kismaros, 2018. július 19. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára (k) a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) keretében hátrányos helyzetű gyermekes családoknak összeállított tartós élelmiszercsomagok átadásán a kismarosi polgármesteri hivatalban 2018. július 19-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Az Európai Unió jelenleg inkább támogatja az illegális bevándorlást, mint a rászoruló családokat – mondta Rétvári bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön Kismaroson.
Vágólapra másolva!

Rétvári Bence – aki egyben a térség országgyűlési képviselője – a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) keretében hátrányos helyzetű gyermekes családoknak juttatott élelmiszercsomagok szétosztásáról elmondta, hogy eddig országosan 250 ezer tartós élelmiszercsomagot adtak át, ami 2500 tonna élelmiszert jelent.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Hozzátette, hogy emellett a rászoruló családok félévente egyszer tisztálkodószerekből összeállított csomagot is kapnak. A legfontosabb, hogy a legkisebb településre is eljussanak a támogatások – fűzte hozzá az államtitkár.

Rétvári Bence kitért arra is, hogy a támogatás

uniós és magyar forrásból valósul meg.

Az Emmi parlamenti államtitkára elmondta, hogy a családok támogatásánál a gyermekek hároméves kora a határ, alatta csomagot kapnak a családok, a korhatár felett pedig szociális gyermekétkeztetésben részesülnek. Hozzátette, a gyermekétkeztetésre szánt összeget a kormány csaknem háromszorosára emelte az idei költségvetésben: az eddigi

29 milliárd forintról 79 milliárd forintra.

Rétvári Bence szólt arról is, hogy a hajléktalanok esetében eddig 1,5 millió tányér meleg ételt osztottak ki, ami 750 tonna élelmiszert jelent.