Hadházy Ákos kiállt Soros Györgyék kedvenc feminista rockbandája mellett

Hadházy Ákos beszél évértékelő beszéd Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY Budapest, 2017. február 11.
Hadházy Ákos, az LMP társelnöke évértékelő beszédet mond a budapesti Vida rendezvényházban 2017. február 11-én.
MTI
Hadházy Ákos szerdán jelentette be, hogy kilép az LMP-ből.
Vágólapra másolva!
Az nyerte el az LMP-ből kilépő politikus tetszését, hogy a feminista együttes tagjai az egész világot felháborítva félbeszakították a vb-döntőt. Az akció népszerűtlensége ellenére jó érzékkel a közösségi oldalán köszönte meg a Soros György által közvetetten támogatott lánybandának a pályára rohanását, akik szerinte „megérdemlik a tiszteletünket és a figyelmünket is”. Ellenzéki politizálás legújabb fejezet. 
Vágólapra másolva!

Az egy dolog, és semmi különleges nincs benne, hogy a balliberális média piedesztálra emelte a Putyin-ellenes Pussy Riot tagjait, mert a vb-döntőn a pályára beszaladva félbeszakították a meccset. Szerintük ez egy olyan magas fokú politikai teljesítmény volt, hogy mindenképpen szalagcímekben kellett beszámolni róla. Az viszont némileg váratlanul hatott, hogy Hadházy Ákos mindenkit beelőzve, Facebook-posztban állt ki az akciót magukra vállaló, feminista rockbanda mellett.

„A francia és a horvát válogatottnak is gratulálok, de a pályán volt egy minket is érintő közjáték. Három bátor, korábban már politikai okokból bebörtönzött hölgy (a Pussy Riot együttes tagjai) szaladt be a pályára az orosz diktatúra elleni tiltakozva. Megérdemlik a tiszteletünket és a figyelmünket is” – írja az örökösen a képzeletbeli diktatúrák ellen harcoló, korrupcióellenes politikus a bátor feministákról, akiknek sikerült az akciójukkal az egész világot felbosszantaniuk.

Az egészen biztos, hogy nagy sikert nem arattak a fociszurkolók körében a mérkőzés félbeszakításával a banda tagjai, maximum az elvakult Putyin-ellenesek körében.

Amúgy sem a zenéjük minősége, dallamossága miatt lettek felkapottak, hanem sokkal inkább a következők miatt:

Tavaly nyáron Soros György fia, Alexander egy medencés partin, egy luxusvillában, valahol a francia Riviérán látta vendégül a feminista harcosokat Forrás: Ripost

A lánybanda Alexander Soros kedvencei közé tartozik. Ez is valami, de nem véletlen! Ugyanis a Pussy Riotról köztudott, hogy közvetetten finanszírozza őket Soros György.

A kapocs, Oksana Chelysheva, aki az együttes támogató kampányának a koordinátora Finnországban, valamint az EU-Oroszország Civil Társadalmi Fórum (CSF) irányítóbizottságának tagja. A CSF-et 2011-ben Prágában hozták létre a prágai Nyílt Társadalom Alap támogatásával.

Ennek megfelelően olyan akcióik voltak, mint 2012-ben, amikor – óriási felháborodást keltve az orosz társadalomban – az orosz ortodox egyház központi templomában maszkban, gitárral a nyakukban imádkoztak a Szűzanyához, hogy űzze el Vlagyimir Putyin azóta megválasztott orosz államfőt.