Megszűnt Czeglédy Csaba mandátuma - kiírták az új választást

Gyurcsány-Czeglédy, Gyurcsány Ferenc, Czeglédy Csaba
Vágólapra másolva!
Czeglédy Csaba, az Éljen Szombathely!–MSZP–DK–Együtt szombathelyi önkormányzati képviselője volt, de mandátuma – miután letartóztatásba helyezték, és egy éven át nem vett részt a közgyűlés munkájában – megszűnt. Október 14-én lesz az új választás a Vas megyei székhelyen. Gyurcsány Ferenc és Botka László ügyvédje ellen üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és gazdasági csalás bűntette miatt folyik eljárás.
Vágólapra másolva!

Megszűnt Czeglédy Csaba mandátuma, mivel egy éven keresztül nem vett részt a szombathelyi közgyűlés munkájában. Az Éljen Szombathely!–MSZP–DK–Együtt szombathelyi önkormányzati képviselője tavaly júliusban került előzetes letartóztatásba.

Az MSZP és a DK számára ügyvédként is dolgozó egykori szocialista politikust és társait bűnszervezetben, üzletszerűen,

különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, mintegy 6,3 milliárd forintos költségvetési csalással gyanúsítják.

Gyurcsány Ferenc ügyvédje a mandátumát is elveszítette, október 14-én lesz az új választás Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely, Szigetváry Zsolt

A helyi választási bizottság október 14-ére írta ki az új voksolást. Augusztus 27-től szeptember 10-ig lehet majd jelöltet állítani a pártoknak.

Mint arról korábban beszámoltunk, az ügy huszonkét terheltje közül már csak ketten vannak rács mögött. A gyanú szerint a bűnszervezetet vezető Czeglédy letartóztatását július 5-én hosszabbította meg a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt.