Cowboy kalapban akart rabolni Budán

Vágólapra másolva!
Kislányának akart születésnapi ajándékot venni az a 35 éves budapesti férfi, aki pisztollyal fenyegetett meg egy idős házaspárt, hogy pénzt adjanak neki. A TV2 hírműsora, a Tények szerint a férfi cowboy kalapban akarta kirabolni őket. A bíróságon elsírta magát.
Vágólapra másolva!

- ezt mondta a tárgyaláson az a 36 éves budapesti férfi, aki fegyverrel, cowboy kalapban akart kirabolni egy idős házaspárt a III. kerületi parkolóban júniusban.

Odasétált hozzájuk és pénzt követelt tőlük, miközben a pár férfi tagjára ráfogott egy valódinak látszó fegyvert.

Az idős férfi azonban nem engedelmeskedett neki, hanem kiabálni kezdett, ezért az elkövető megrémült és elmenekült. A támadóról egy térfigyelő kamera készített felvételt, ez alapján kezdte keresni a rendőrség. 9 nap múlva Óbudán csaptak le rá, ezután őrizetbe vették. A fegyverét nem találták meg, mert azt a Hajógyári Szigetnél a Dunába dobta a ruháival együtt.

Ez egy műanyag játékpisztoly volt, ami noha hasonlított a valódi pisztolyra, de ez egy műanyag gyerekpisztoly volt

- nyilatkozta a Tényeknek az elkövető ügyvédje, Janklovics Ádám. Az Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé a férfit. A tárgyaláson azt mondta már akkor megbánta tettét, amikor azt elkövette. Pénzt azért akart szerezni, hogy meglepje 10 éves kislányát.

- mondta a bíróságon az elkövető.

Bár a rablás meghiúsult, annak nincs jelentősége, hogy a fegyver nem volt valódi.

A bíróság a vádlottat fegyveresen elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt 6 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős - nyilatkozta a Tényeknek Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A férfi sírni kezdett az ítélethirdetéskor, és a kislányát sajnálta.

- mondta a bíróságon az elítélt. A férfi ügyvédje szerint is a büntetés kissé eltúlzott.

Középmérték alatt szabták ki a büntetést, bár én azt gondolom, hogyha az összes körülményt figyelembe vesszük, azért ez egy picit eltúlzott a büntetés, mert azért csak egy kísérleti szakban maradt. Az ügyfelemnek az egzisztenciális előzménye, körülményei azért viszonylag kedvezőek - nyilatkozta az ítélethozatal után az ügyvéd.

A rabló és ügyvédje enyhítésért fellebbezett.