Még a Jobbiknak sem világos, hová tűnt a párt pénze

Vágólapra másolva!
Ismét magyarázkodásra kényszerülhet a Jobbik, miután az eredetileg az Állami Számvevőszék által kiszabott büntetésre összekalapozott, majd a párt vezetőinek állítása szerint kampányra fordított százmillió forintos adománynak nincs nyoma a Sneider Tamás elnök által aláírt kampánybeszámolóban - írta a Magyar Idők.
Vágólapra másolva!

A lap szerint a június elején közzétett elszámolás szerint a választási célra kapott adományok összege mindössze húszmillió forint volt a Jobbiknál.

Közölték, míg a legutóbbi pártnyilatkozatok szerint az ÁSZ által kiszabott 331 millió forintos bírság visszafizetésére indított gyűjtésből befolyt összeget valójában kampányra fordította az akkor még Vona Gábor vezette Jobbik, a párt kampánybeszámolója ezt nem mutatja.

A lap szerint ez két dologra utalhat, az egyik lehetőség az, hogy a Jobbik közzétett kampánybeszámolója nem stimmel, és

mintegy nyolcvanmillió forint kampánykiadás nem szerepel benne.

Ez tiltott kampányfinanszírozás is lehet. A másik, hogy újabb fordulat történt a lassan végtelennek tűnő jobbikos hazugságspirálban, és a párt mégsem kampányra költötte a szimpatizánsaitól eredetileg az ÁSZ-bírság kifizetésére kért pénz jelentős részét - írták.

Mindezt úgy, hogy gyakorlatilag csődhelyzet alakult ki a Jobbik gazdálkodásában. A Jobbik adománygyűjtésével kapcsolatban már az ügyészség is nyomozást indított csalás gyanúja miatt - írta a Magyar Idők.