Az LMP blogja Hadházyt sejti „a párt ellen indult lejárató kampány” mögött

Hadházy Ákos beszél évértékelő beszéd Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY Budapest, 2017. február 11.
Hadházy Ákos, az LMP társelnöke évértékelő beszédet mond a budapesti Vida rendezvényházban 2017. február 11-én.
MTI
Hadházy Ákos szerdán jelentette be, hogy kilép az LMP-ből.
Vágólapra másolva!
„Az elvesztett választás után ez a korábban elnyomott konfliktus robbant ki újult erővel, némelyek elhagyni kényszerültek a pártot, híveik viszont maradtak annyian, hogy a sajtóban lejárató kampányt folytassanak az LMP ellen, amelynek eszközei az álhírgyártás, az elferdített vagy félinformációk csöpögtetése a sajtónak” – írja a Reflektor Blog. Ki az, aki elhagyni kényszerült a pártját? Hadházy Ákos. Ügynökvád az LMP hivatolos szócsövétől.
Vágólapra másolva!

Tegnap bejárta az országos médiát a hír, miszerint az LMP-ben „rendkívüli ülést tartanak a párt ellen indított médiahadjárat” miatt. Az Index.hu tudni vélte, hogy vasárnap este egy olyan levél ment körbe, amiben külön, zárt elnökségi ülés összehívását kezdeményezték „az elmúlt napok történései”, „a kialakult helyzet”, „az LMP ellen indított médiahadjárat”, illetve a szivárogtatások miatt.

Kétségtelen tény, hogy mostanában számos olyan belső információ látott napvilágot, ami egyrészről rendkívül kellemetlen volt Szél Bernadettékre nézve, másrészről pedig nyilvánvalóvá tette, hogy vannak, akik kifele játszanak.

Az LMP hivatalos szócsöve villámgyorsan ellenakcióba lépett, és vezércikkben vette védelmébe a pártot, úgy, hogy a szivárogtatókra sejtelmesen utalgatott.

Az LMP visszacsap, finoman Hadházyra mutogat

A Reflektor Blog mai írásának elején elismerte, hogy van valóságalapja a párttal kapcsolatos híreknek, egész pontosan úgy fogalmaztak, a párt belső fórumairól folyamatosan adagolnak olyan válogatott félinformációkat a sajtónak, amelyek rossz színben tüntetik fel a pártot. Majd hozzátették:

A leírás egyértelműen Hadházy Ákosra illik, aki viharos körülmények között távozott a pártjából. Ismert, az LMP felszólítása ellenére sem adta vissza parlamenti mandátumát.

A politikus neve kétszer szerepel az anyagban, először a párt szövetségi rendszerével kapcsolatban, másodszor pedig a kampányban megejtett felhatalmazás nélküli tárgyalásaival kapcsolatban.

A blog szerzője azzal vádolta meg a párt nélküli politikust és társait, hogy Fidesz-bérencnek láttatják a pártot, mert „nem hajlandóak feloldódni az MSZP-ből meg Gyurcsányból és a többi kis izéből álló régi baloldalban”. Az LMP blogjának munkatársa úgy látja, hogy az összefogás hívei sosem voltak többségben az LMP-n belül, ráadásul a PM-mel történt szakítás után abszolút kisebbségbe kerültek. Éppen ezért visszásnak találja, hogy Schiffer András LMP-alapító, -elnök visszavonulása után páran úgy érezték, hogy lazítani kell merev elzárkózáson. Szerinte kevesen vannak párton belül, akik ezt az álláspontot képviselik. Idesorolta Hadházy Ákost, akinek felhatalmazás nélküli tárgyalásokkal és önhatalmú visszalépésekkel sikerült az LMP-t félig-meddig belerángatni „az összefogósdiba”. Ilyen felvezetés után minden kétséget kizáróan „a pártot elhagyni kényszerült” Hadházy Ákost és körét vádolja meg azzal, hogy „elferdített vagy félinformációkat csöpögtet a sajtónak”:

Mivel a Reflektor Blog az LMP hivatalos szócsöve, így erős üzenetértéke van a vezércikknek. Az jól látszik, hogy továbbra is súlyos belső feszültségek uralkodnak a balliberális sajtó által többször is a választási vereség okozójának beállított párton belül, és az antikorrupciós szakszóvivő távozásával ezek a problémák nem oldódtak meg.

Hadházy Ákos egyelőre még nem reagált a Reflektor Blog állításaira.