Bíróság elé állhat a csepeli gyilkos rabló

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek hétfőn az ellen a férfi ellen, aki a Fővárosi Főügyészség szerint tavaly májusban megölt egy nőt Csepelen, hogy megszerezze az értékeit.
Vágólapra másolva!

2017. május 12-én 10 óra 44 perckor jelentették be, hogy egy Budapest XXI. kerületi, Völgy utcai lakóház első emeletén egy 57 éves nőt holtan találtak.

Azonnal egyértelmű volt,

hogy gyilkosság áldozata lett.

Forró nyomon indult a nyomozás. Napokon belül kiadták a körözést a budapesti K. László ellen, aki három nappal a gyilkosság után

önként feladta magát a XXII. kerületi Rendőrkapitányságon,

ahol azonnal őrizetbe vették.

A nyomozás során kiderült, hogy

a 29 éves férfi anyagi gondokkal küzdött,

amikor egy internetes oldalon megismerkedett a nővel. Néhányszor találkoztak a nő XXI. kerületi lakásán, ahol a férfi felmérte áldozata anyagi helyzetét.

2017. május 11-én kora este a férfi újra a nő lakására ment, ezúttal viszont határozottan azért, hogy kirabolja. Meg is támadta a nőt.

Először ököllel többször ütötte meg, majd késsel is megszúrta.

Áldozata a helyszínen, perceken belül meghalt. A nő pénzét, mobiltelefonját, laptopját, fényképezőgépét és néhány ékszerét vitte magával a támadó.

A laptopot és a fényképezőgépet másnap eladta az egyik ismerősének. A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt nyújtott be vádiratot.