Az ellenzék új vezére a Pride miatt trágárkodik az LMP-vel

Vágólapra másolva!
Apáti Bence publicista kifejezését kölcsönvéve, a cicaszexuális Homonnay Gergely kifogásolta, hogy Szél Bernadették nem tanúsítottak megfelelő érdeklődést a melegfelvonulás iránt. A művelt és mindig kifinomult mozgalmár szerint azért nem cselekszenek a kérdésben, mert „jól elvannak a picsameleg máléban”. Újabb cicaharc a régi és az új ellenzék között – a szó legszorosabb értelmében.
Vágólapra másolva!

A parlamenti választást követő kormányellenes megmozdulások egyik vezéralakja, főszónoka volt a macskája nevében beszélő népvezér-irodalmár, cicaszexuális Homonnay Gergely. Olyan bestsellerek kötődnek a nevéhez, mint a Puszi, Erzsi!, ami „minden idők legnagyobb celebritásának, Erzsébet Fenevadovának” a kalandjait dolgozta fel. Maximálisan elmélyedve főszereplőjének szerepében, közösségi oldalán rendszeresen képzeletbeli cicusa nevében nyilvánul meg, ami meglehetősen sajátos egy forradalmártól, de úgy látszik, ilyen ez a XXI. század.

Ilyen tényleg csak és kizárólag a magyar ellenzékkel fordulhat elő: április után úgy alakult, hogy ez az ember lett az ellenzéki szimpatizánsok szellemi vezetője. És, ha már ilyen megtisztelő pozícióba emelték, meg is hálálta rendesen, több alkalommal is beleszállt a régi, parlamentbe begyöpösödött ellenzékbe.

A tüntetések elég gyorsan kifulladtak, Hommonay pályája kisebbfajta hullámvölgybe került, azonban a Pride közeledtével látványosan új erőre kapott. Az utcai demokraták vezetője először Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárt ocsmány stílusban „booedoesh coorvaházta” le, mert a politikus azt merte mondani, hogy szerinte a kormánynak a jövőben is határozottan ki kell állnia a házasság értékei mellett. Nem volt megállás a szellemi iránymutatásban, Hommonay dühe az ellenzéki pártokat is elérte. Egész pontosan az LMP-t. Nem először.

Homonnay Gergely: „Kedves Szél Bernadett, a pártja miért nem képviseltette magát a Pride-on?”

„Ha az LMP hisz abban, hogy a világ nem fekete és fehér, akkor kedves Szél Bernadett, a pártja miért nem képviseltette magát a Pride-on?” – így kezdte mai kérdőre vonását az új ellenzék első számú arca Szél Pride-al foglalkozó bejegyzése alatt. Majd sorolni kezdte azokat az ellenzéki pártokat, akik részt vettek a rendezvényen: látott MSZP-s, momentumos, DK-s párbeszédes politikusokat, kétfarkú kutyás zászlókat.

Ami nagyon szúrta Hommonay szemét, hogy egyetlen egy LMP-s zöld zászlót sem látott.

Majd feltette az ebből adódó kérdést:

Annyira felháborodott azon, hogy az LMP nem tanúsította az elvárt és megfelelő magatartást a melegfelvonulással kapcsolatban, hogy továbbra sem engedte el Szélt a szorításból, és üvöltve vádolta meg pártját, hogy semmit nem tettek „a kormányzati homofóbia ellen”. Függetlenül attól, hogy természetesen egyetlenegy kormánytag sem tett homofób kijelentést, az ellenzék reménybeli vezetője százszázalékosan úriember módjára hozzátette, hogy szerinte azért nem cselekszenek a kérdésben, mert „jól elvannak a picsameleg máléban”.

Nem ez volt ez első alkalom, amikor a Puszi, Erzsi alkotója durván kiakadt a zöldekre. Még májusban azt mondta, hogy „a mostani Jobbikkal és az LMP-vel soha a büdös életben nem lesz összefogás”. Nem minden régi ellenzéki párttal ilyen kritikus az új ellenzék vezetője, hiszen egy a melegfelvonuláson készült, közös fotót osztott meg Facebook-oldalán Rónai Sándorral, a Demokratikus Koalíció szóvivőjével, akivel elmondása szerint először lakásán találkozott.

Homonnay Gergely, ellenzéki mozgalmár (j) és Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője (b) a szombati Pride-on Forrás: Facebook

Jól láthatóan élesedik az ellenzéki térfélen a verseny abban, ki lesz az Orbán-kormány legkeményebb ellenfele. Tényleg nem könnyű a kérdés.