Svájci együttműködéssel számoltak fel egy kábítószer-kereskedő hálózatot

Vágólapra másolva!
A magyar rendőrség svájci nyomozókkal szorosan együttműködve sikeresen számolt fel egy kábítószer-kereskedő hálózatot - a sikeres akcióról a rendőrség a honlapján számolt be.
Vágólapra másolva!

A magyar készenléti rendőrség hónapokkal ezelőtt megkereste a zürichi rendőrséget, hogy támogassák egy svájci nyomozásukat. Információik szerint egy Svájcban működő kábítószer-kereskedő hálózat vezetője Magyarországról irányítja a bűnözői csoportot.

A svájci nyomozás kiderítette, hogy a Magyarországon lakó svájci-francia kettős állampolgár legalább két bűntársával együttműködve,

futárokkal nagy mennyiségű – alkalmanként több kilogrammnyi – kokaint csempészett Svájcba.

A férfi dílerei ezután Zürich utcáin adják el a drogot. A férfi a hálózatot részben Magyarországról, sűrű utazásai révén részben Svájcból irányította. A férfi tevékenységét szoros ügyészi és rendőri együttműködés segítségével derítették fel a svájci és magyar nyomozók.

Július 3-án hajnalban a svájci rendőrség értesítette a magyarokat, hogy a hálózat több tagját is elfogták. Így el kellett fogni a Magyarországon tartózkodó vezetőt is, ezért a svájci államügyészség haladéktalanul nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene.

A készenléti rendőrség ezután elfogta a kábítószer-kereskedő hálózat vezetőjét.

A házkutatás során adathordozókat, telefonokat, laptopokat, illetve iratokat foglaltak le.

A Zürich-Limmati Államügyészség kérte az őrizetbe vett férfi kiadatását. A férfira a svájci jogszabályok szerint akár 20 év szabadságvesztés is kiszabható.