Saját alapítványának fizet az MSZP

Puch László, az MSZP korábbi pénztárosa
Vágólapra másolva!
A Villányi úti Konferencia-központ és Szabadegyetem Alapítvány ingatlana lesz az MSZP új székháza, ami azt jelenti, hogy a szocialista párt a saját alapítványának fog fizetni a bérleményért – írja a Magyar Idők.
Vágólapra másolva!

A szocialista párt új elnöke, Tóth Bertalan méltatlannak tartja, hogy a pártjának egyelőre nincs székháza, ami úgy tűnik, szeptemberig így is marad. Ősszel azonban a Villányi útra költöznek az egykori Marxizmus–Leninizmus Esti Egyetem székhelyére, ami jelenleg a Villányi úti Konferencia-központ és Szabadegyetem Alapítvány tulajdona. Tavaly decemberben járt le ugyanis az a moratórium, ami kikötötte, hogy a központban csak oktatási és képzési tevékenység folytatható. Azt, hogy az ingatlant bérbe veszik, vagy használati megállapodást kötnek, még nem tudni, ahogy azt sem tisztázott, hogy milyen összegért.

Az alapítvány egyik kurátora a párt korábbi pénztárnoka, a Népszava és a Vasárnapi Hírek tulajdonosa, Puch László, aki az MSZP tisztújító kongresszusa előtt még az ingatlan eladását tervezte.

Mivel a szűk körben ismertetett eladási terv nem aratott nagy sikert, így Puchnak egyértelműen fontos, hogy egykori mentoráltja, Tóth Bertalan legyen az MSZP élén, mert ő nem akadályozná az ingatlan eladását.

Puch László, az MSZP korábbi pénztárosa Forrás: MTI/Földi Imre

Az eladásról szóló híreket Tóth tagadta, állítása szerint szó sem volt az ingatlan értékesítéséről, de a Magyar Idők elnökségi forrásokra hivatkozva azt írja, hogy korábban valóban felmerült az ingatlantól való megválás.

Továbbá Puch László érdekeltségébe tartozó Hungaroholding Zrt. a közelmúltban hatmillió forintért adott gazdasági tanácsokat az MSZP-frakciónak, amit az új elnök, Tóth Bertalan írt alá.