Vágólapra másolva!
Megkezdődött a Vizoviczki László és társai ellen költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt indult per másodfokú tárgyalása szerdán a Fővárosi Ítélőtáblán.
Vágólapra másolva!

Korábban nem jogerős hét év börtönre és több mint 600 milliós vagyonelkobzásra ítélte a bíróság Vizoviczkit Lászlót.

Az ügyész akkor minden vádlott vonatkozásában fellebbezést jelentett be, Vizoviczki László és vádlott-társainak többsége viszont felmentésért fellebbezett.

A mai tárgyalás kezdetén ismertették, hogy a vádlottak bizonyítási indítványokat nyújtottak be, ám azokat a bíróság szerdai végzésében elutasította.

Vizoviczki László egy korábbi tárgyaláson Forrás: Csudai Sándor - Origo

Ezután az ügyész mondta el perbeszédét, indítványozta, hogy néhány vádlott kivételével a bíróság valamennyi vádlott terhére állapítsa meg a bűnszervezetben történő elkövetést és az elsőfokon kiszabott büntetéseket súlyosbítsa.

Az ügyész szerint az elsőfokú bíróság által hozott büntetések nem fejtik ki a bűncselekmények tárgyi súlyát és társadalomra való veszélyességét.

A vád lényege, hogy Vizoviczki a háttérből irányított egy belvárosi éttermekből, a Hajógyári szigeten működő diszkókból, night klubokból álló cégcsoportot, melyben 2010 és 2012 között milliárdos nagyságrendű költségvetési csalást követtett el egyes cégek bevételeinek eltitkolásával.

Az elkövetés módjának lényege, hogy a vádlottak a szórakozóhelyeken nem ütötték be a bevétel egy részét.


A 2014 őszén kezdődött perben az ügyész letöltendő szabadságvesztést kért az összesen 34 vádlott többségére.