Magyar kölyköket mentett az olasz rendőrkutya

Vágólapra másolva!
Olaszországban élő, magyar illegális kutyakereskedőket leplezett le egy rendőrkutya, Capoto. Magyar autókban szagolta ki és találta meg a dobozokba zsúfolt kölyköket.
Vágólapra másolva!

Két Magyarországról érkező kocsit is ellenőriztek az olasz rendőrök. Az elsőben egy 38 éves magyar férfi volt, aki az olasz Rovigo városban él, és egy 53 éves nő. Az autóban egy faládába zárva hét franciabulldog-kölyök volt, őket szagolta ki a farkaskutya - írja a Bors.

A második megállított autót pedig egy 33 éves férfi vezette, akivel egy négyéves kislány utazott. Ők Nápolyban élnek, és olasz állampolgárok.

Náluk 27 kölyök utazott kartonpapír dobozokban: hét ezüstszürke, fekete és fehér francia bulldog, három fehér és fekete Jack Russel-terrier, valamint tizenhét különböző színű csivava.

A kutyák nem rendelkeztek mikrocsippel, egészségügyi bizonyítvánnyal és útlevéllel sem. A csempészeket kölyökkutyák bántalmazása és illegális behozataluk miatt feljelentették a rendőrök. Becslések szerint a 10 euróért megvásárolt kölyköket akár 500 euróért is el tudták volna adni a csempészek.