Az Emmi államtitkára üzent: Magyarországon tiszteljük a kisebbségeket

szabad a vers Balogh Zoltán Novák Katalin Prőhle Gergely Szabad a vers sajtótájékozattó
Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!
A hétvégi felvonuláson nem veszek részt, Képviselő Asszonynak azonban kívánom, hogy érezze jól magát, és kérem, hogy amennyiben keresztény közösségek elleni gyűlöletet ébresztő megnyilatkozást tapasztal, lépjen fel az ellen a lehető leghatározottabban – írja Bősz Anett Pride-meghívására szóló válaszüzenetében Novák Katalin a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a Fidesz alelnöke.
Vágólapra másolva!

Bősz Anett, a Liberálisok képviselője nyílt levélben hívta a Budapest Pride-ra az államtitkárt. Novák Katalin pedig szintén nyílt levélben válaszolt a liberális képviselőnek, amelyben megköszönte a meghívást, de a hétvégi felvonuláson nem vesz részt.

Abban bizonyára mindketten egyetértünk, hogy

- tette hozzá az államtitkár.

Novák Katalin levelében az is szerepel, hogy az alaptörvény egyértelműen fogalmaz: „Magyarország védi a házasság intézményét, mint férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot, mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony."

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára nyílt levélben válaszolt Bősz Anettnek Fotó: Hirling Bálint - Origo

Magyarországon tiszteljük a kisebbségeket és tiszteljük a többséget is. Megnyugtatom, a kisebbségek jogait magam is tiszteletben tartom – írja továbbá a közleményben Novák Katalin.

- zárja gondolatait.