Czeglédy Csaba letartóztatását két hónappal meghosszabbította a bíróság

Gyurcsány-Czeglédy, Gyurcsány Ferenc, Czeglédy Csaba
Vágólapra másolva!
Két hónappal meghosszabbította a Szegedi Járásbíróság Czeglédy Csaba letartóztatását - közölte a Szegedi Törvényszék szóvivője.
Vágólapra másolva!

Juhászné Prágai Erika tudatta, hogy a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően

Czeglédy Csaba Gyurcsány Ferencnek is dolgozott Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely, Szigetváry Zsolt

A bíróság a letartóztatás céljait a bűncselekmény jellegére, a nyomozás állására és a gyanúsított személyi körülményeire figyelemmel enyhébb kényszerintézkedéssel nem látta elérhetőnek.

A döntés nem emelkedett jogerőre.

Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök embere,

Czeglédy Csaba ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és gazdasági csalás bűntette miatt folyik eljárás.

A hatóságok szerint a Czeglédy vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely munkaerő-közvetítéssel foglalkozott.

A gyanú alapján a bűnszervezet 6,294 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek

azzal, hogy a céghálóban részt vevő iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be, vagy ha be is vallották, azt nem fizették meg.

Czeglédyt tavaly júniusban vették őrizetbe a pénzügyőrök, majd került előzetes letartóztatásba.

A politikus március 1-jén, miután „független” országgyűlési képviselőjelöltként nyilvántartásba vették, és így mentelmi jog illette meg, elhagyhatta a börtönt.

Másfél nap múlva, mentelmi jogának felfüggesztését követően egy másik bűncselekmény - gazdasági csalás - gyanúja miatt újra őrizetbe vették.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő volt, de mandátuma - miután egy évig nem vett részt a közgyűlés munkájában - megszűnt.

Ügyvédként az MSZP és Gyurcsány pártja, a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben.