A Belügyminisztérium és a rendőrség felkészült a Stop Soros végrehajtására

Start of winter hits refugees weather IMMIGRATION #migration Austria snowfall SQUARE FORMAT
Fayman az ellenőrzött befogadást támogatja
Vágólapra másolva!
A Stop Soros törvénycsomag hatályba lépésével tovább erősödik Magyarország és a magyar emberek biztonsága - jelentette ki Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Vágólapra másolva!

A hónap elején életbe lépett jogszabályok újabb erős eszközt adnak a rendőrség kezébe annak érdekében, hogy megvédje Magyarországot és a magyar embereket az illegális migrációtól - mondta Kontrát Károly.

Mostantól ugyanis

bűncselekménynek számít az illegális migráció szervezése,

és büntethető mindenki, aki a magyar törvények kijátszására buzdítja a migránsokat - fejtette ki az államtitkár.

Forrás: AFP/dpa/Armin Weigel

Mint elmondta: az erős törvényi felhatalmazás azért szükséges, mert folyamatos az Európát sújtó tömeges bevándorlás, és a Soros-hálózat, valamint a brüsszeli bevándorláspárti politika továbbra is

migránsokkal próbálja elárasztani a kontinenst.

Ugyancsak indokolttá teszi a szigorítást, hogy kritikus a helyzet a balkáni útvonalon, ahol migránsok tömegei akarnak különböző szervezetek és embercsempészek segítségével továbbjutni - fűzte hozzá Kontrát Károly.

Ebben a helyzetben a Stop Soros kiegészítette a rendőrségi törvényt is azzal, hogy a rendőrség részt vesz a jogellenes bevándorlás megakadályozásában, és működik a határbiztosítási távoltartás intézménye. Továbbá mostantól nem lehet elfogadni annak a menedékkérelmét, aki olyan országon keresztül érkezik Magyarországra, ahol nincs kitéve üldözésnek, illetve olyan országon keresztül utazott, ahol védelmet biztosítottak vagy biztosítottak volna számára, ha ezt igényli - ismertette Kontrát Károly.