Hadházy új szintre emelte a magyarázkodás fogalmát mandátum ügyében

Hadházy Ákos beszél évértékelő beszéd Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY Budapest, 2017. február 11.
Hadházy Ákos, az LMP társelnöke évértékelő beszédet mond a budapesti Vida rendezvényházban 2017. február 11-én.
MTI
Hadházy Ákos szerdán jelentette be, hogy kilép az LMP-ből.
Vágólapra másolva!
Úgy megszorult Soros mikroblogjában, hogy egy Churchill-idézettel próbálta menteni magát. Mi jöhet még ezek után? - vetődik fel teljes joggal a kérdés. Ne aggódjanak túlzottan, Hadházy Ákos megmutatja. Mandátumkálvária a magyarázkodás csúcsán!
Vágólapra másolva!

Korábban elég részletesen foglalkoztunk Hadházy Ákos mandátum ügyével az Origo hasábjain. Ha röviden kellene összefoglalni a történteket, akkor ezek a legfontosabb állomásai a mandátuma körüli herce-hurcának:

  • az ex-antikorrupciós szakszóvivő 2017 tájékán azt ígérte, hogy ha a Fidesz kétharmadot szerez 2018-ban, akkor ő inkább nem lesz képviselő. Ennek a megnyilvánulásnak voltak könnyedebb verziói is, amiben már csak szimpla Fidesz-győzelemhez kötötte nem képviselőségét.
  • az ex-antikorrupciós szakszóvivő szigorúan a választás után (!) azt mondta, hogy beül az Országgyűlésbe, de nem úgy, és nem akkor, amikor a többiek.
  • az ex-antikorrupciós szakszóvivő ezt azzal próbálta eladni a választási vereség miatt elégedetlen balos szimpatizánsoknál, hogy ő így tiltakozik az országban tomboló önkény ellen.
  • az ex-antikorrupciós szakszóvivő végül beadta derekát, és ígérete ellenére beült a tomboló önkény középpontjába, a magyar parlamentbe.
  • az ex-antikorrupciós szóvivő értelemszerűen magyarázkodásra kényszerült az ígéretszegés kapcsán, és olyan magyarázatcunamit zúdított a magyar közvélemény nyakába, hogy ember legyen a talpán, aki kiigazodott benne. Volt itt védettségről szó, feltűnt ismeretlen jóakaró, aki rossz tanácsokat adott neki, de arról is beszélt, hogy a parlamentben jobban tud harcolni az általa fontosnak tartott ügyekért.
Hadházy Ákos Forrás: MTI/Kovács Attila

Ennyi zöldség után most végre eljött a tiszta beszéd ideje a talán az MSZP-be tartó politikusnál, és tiszta vizet öntött a pohárba. Éppen Soros mikroblogjának sikerült elmagyaráznia, hogy IGAZÁBÓL miért is ült be a mégiscsak jól fizető munkahelyre. Ezzel, a minden hátsó szándéktól, trükközéstől és számítástól mentes válaszával végre pontot tett az egyre kellemetlenebb ügyre, és minimális kétséget sem hagy afelől, hogy ez az igazi, de tényleg az igazi magyarázata a hullámvasutazásának. Szóval Hadházy azért ült be ígérete ellenére a parlamentbe,

mert elképesztő hatással volt rá Churchill egyik gondolata, ami egész véletlenül éppen témába vág, és teljesen véletlenül kapaszkodót nyújt neki az ügyben.

Ugyanis szerinte ÁLLÍTÓLAG, VALAHOL, VALAMIKOR azt mondta a híres brit miniszterelnök, hogy
ha egy politikus nem tudja a véleményét megváltoztatni, akkor mást sem tud. Gyurcsány Ferenc mellett Hadházynak is zseniálisan jött ez a félmondat, kész, nem kell többet magyarázkodni, ha még Churchill is ezt mondta, akkor nincs miről beszélni (vagy kérdezni). El nem tudom képzelni, mennyi ideig kereshette az LMP-ből kilépő politikus ezt az idézetet, és mit érezhetett akkor, amikor megtalálta. Hadházy nem áll meg félúton, kizárólagosan saját használatra újraértelmezte, kiegészítette a nagy brit politikus gondolatait:

Ez így már nagyon ül, nagyon jó magyarázat, de közel sincs vége. Ugyanis a Soros-blog munkatársát nem annyira győzte meg a legújabb indoklás (ugye, az LMP-t nem annyira szerették a választás után, és Hadházy sem állt túl közel a szívükhöz), és nem engedte a szorításból a magyarázkodás magyarázkodásának a magyarázkodásával előálló politikust. Azzal, hogy ragaszkodik a képviselőséghez, pont, hogy elfogadja a kormány játékszabályait, ami ellen felszólalt – jelenti ki szikáran a kérdést a 444.hu dolgozója. És akár hiszik, akár nem, újabb, a Churchill-es idézetnél is jobb, frappánsabb magyarázatot ad politikus, ilyet nem hordott még a Föld a hátán. Bemelegítésként bedobja, reméli, hogy a korrupció ellen folytatott munkájával megdolgozott a mandátumért, még akkor is, ha nem egyéniben szerezte. De a rákészülés után a főjátékban egészen káprázatos módon elhinti az indoklások indoklását, íme:

Nehéz ezek után mit írni, ezért nem is írok, emésztgessék ezt az egészen ritka, kiváló és őszinte magyarázatot.