Vádat emeltek a minősíthetetlenül viselkedő ellenzéki tüntető ellen

Vágólapra másolva!
Egy kormányellenes demonstráción sört és cigit tarhált a rendőröktől, hangosan ócsárolta őket, majd miután a rendőrök nem adtak neki, egyik tüntetőtársától kapott cigarettát, aminek a füstjét az arcukba fújta. Az ellenzéki tüntetőnél egy rendőrnő zaklatása is belefért. Az ügyészség nem díjazta az akciósorozatát, pénzbírság kiszabását indítványozták.
Vágólapra másolva!

Vádat emelt az ügyészség becsületsértés vétsége miatt azzal a 20 éves budapesti férfival szemben, aki vállalhatatlanul viselkedett egy tüntetésen. A vádirat szerint a büszke ellenzéki

  • az Országgyűlés épületének biztosítására kivezényelt sorfalban álló rendőröket folyamatosan szidalmazta, becsmérelte.
  • Eleinte provokatív céllal sört és cigarettát tarhált tőlük,
  • majd arra kérte őket, hogy mivel „szolgálnak és védenek” a nála lévő szemetet dobják ki.
  • Annyira felhőtlenül (és bátornak) érezte magát a kormányellenes összejövetelen, hogy kipécézett magának egy rendőrnőt, akit szexuális tartalmú szöveggel zaklatott.
  • Hogy mennyire kulturált mederben és összhangban zajlottak ezek a tüntetések, mi sem mutatja jobban, hogy miután a rendőrök nem adtak, a férfi egyik tüntetőtársától kapott cigit, aminek a füstjét egy harmadik rendőr arcába fújt.

Elég szép lajstromot hozott össze az úriember, az ügyészség viszont mindezt kevésbé díjazta. Pénzbüntetés kiszabását indítványozták.