Németh Szilárd: Nem lesz Európai Egyesült Államok

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülése
Németh Szilárd, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságnak elnöke
Vágólapra másolva!
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Nemzeti Sírkertben történt látogatásáról, a kormányzat kötelességéről, de európai biztonsági ügyek is szóba kerültek a bevándorlástól kezdve a közös európai hadsereg fontosságáig.
Vágólapra másolva!

Az európai ügyeket illetően, elsősorban a Németországban történtek kapcsán az államtitkár elmondta, már repedésig ment a koalíciós vita a németeknél,

Németh Szilárd szerint ennek az egésznek az üzenete az, hogy látni lehessen, ki van a bevándorlás mellett és ki van ellene, ez az, ami minden más felülír.

Ezt lehetett látni az uniós vezetők mostani csúcstalálkozóján, ahol bár történt valami európai szinten is, de mindenki hazafelé üzent. A másik üzenet a képviselő szerint az, hogy bármennyire is akarják azt sokan, a bevándorlók támogatásával létrejöjjön egy Európai Egyesült Államok, ez nem fog megvalósulni, ez működésképtelen, mindenki az erős nemzetek Európájában gondolkodik.

A közös európai hadsereg kapcsán az államtitkár elmondta, erre mindenképpen szükség van, bár nem lesz egyszerű.

A honvédelmi kiadások megnövekednek, a költségvetés jelentős összeget biztosít a fejlesztésekre. Németh Szilárd szerint több gép érkezik majd be, repülőgépek, helikopterek, ezeknél sem a márka számít elsősorban, hanem az, hogy miként tudja majd ezeket hasznosítani a honvédség. Például érkeznek majd oktató, felderítő gépek, de hogy ezek milyenek, arról a katonák, a szakemberek döntöttek.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg.