Jobbkormányos autóval ütközött egy rendőrautó

Vágólapra másolva!
Rendőrautóval ütközött egy kocsi Szarvas közelében. A balesetben hárman sérültek meg. A Tények úgy tudja, hogy az egyik – egyébként magyar rendszámú, de jobbkormányos – autó áthajtott a szemközti sávba, és így karambolozott a rendőrautóval. Egy szakértő szerint nem tilos, viszont nagyon veszélyes ilyen autót vezetni magyar utakon.
Vágólapra másolva!

A rendőrautó totálkáros lett, a jobbkormányos kocsi is nagyon összetört. A Tények információi szerint a vétkes sofőr áthajtott a szemközti sávba, ezután ütközött a rendőrautóval. A balesetben hárman sérültek meg, de csak könnyebben.
A hírműsor megkérdezett egy szakértőt, hogy mennyire biztonságos magyar utakon jobbkormányos autót vezetni.
A szakértő azt mondta, hogy ha a műszaki követelményeknek megfelelnek, Magyarországon gond nélkül forgalomba lehet helyezni a jobbkormányos autókat, viszont sokkal veszélyesebb közlekedni azokkal.

A Tények kamerája előtt vezetés közben is megmutatta, hogy miért veszélyesebb jobbkormányos autót vezetni. Egy egyszerű előzést mutatott meg: a baloldali sofőrülésből jóval hamarabb lehet látni, hogy jönnek-e szembe, míg a jobboldali „anyósülésből" ez csak akkor lehetséges, ha szinte teljesen kihajtunk a szemközti sávba.
Néhány hete szintén egy jobbkormányos autó okozott balesetet a Budaörsi úton. A sportautó – amelynek jobb oldalon volt a kormánya – egy gyerekeket szállító kisbusznak csapódott. A sofőr és utasa a helyszínen meghalt. A buszban egy család utazott, közülük mindenki kórházba került.