A kormánynak határozottan ki kell állnia a házasság értékei mellett

szabad a vers Balogh Zoltán Novák Katalin Prőhle Gergely Szabad a vers sajtótájékozattó
Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!
A kormánynak a jövőben is határozottan ki kell állnia a házasság értékei mellett - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton Kaposváron, a Református Egyházi Napok fórumbeszélgetésén.
Vágólapra másolva!

- mondta Novák Katalin a Családok éve alkalmából rendezett ökumenikus fórumon.

Az államtitkár hozzátette: vannak fenyegető jelek, amelyek próbálják megbontani a család szentségét, bár ezek nem jellemzőek a világ egészére, és a média által jelentős mértékben felnagyítottak.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Fotó: Hirling Bálint - Origo


- mondta Novák Katalin a kaposvári református templomban tartott beszélgetésen.

Például ha meleg párok örökbe fogadási jogáról van szó, megtorpanni látszik a logika - fűzte hozzá az államtitkár, aki bátorságra buzdította a jelenlévőket, hogy szabad bátran beszélni nyilvánvaló kérdésekről.
Novák Katalin kifejtette:

az, hogy egy nőnek legyen gyereke, emberi jogként jelenik meg, valójában a gyereknek van joga ahhoz, hogy legyen édesanyja és édesapja.


- fogalmazott az államtitkár, aki a tiszta vízhez hasonlította a családot, mondván bár az üdítőitalokat sokat reklámozzák, a vizet e nélkül is minden gyerek szereti.