Leszakadt az ég Győrre és környékére - Videó

2018.06.13. 22:03

A Győrre és környékére szerda este lecsapó vihar fákat döntött ki, az esővíz utcákat és pincéket árasztott el, de az eddigi információk szerint senki nem sérült meg.

A katasztrófavédelem szerint pincéket, utcákat öntött el és fákat döntött ki a Győrre, Ikrényre és Rábapatonára lecsapó kora esti vihar és az azzal járó eső.

A Kisalföld.hu szerint több mint 100 helyre riasztották a tűzoltókat, akik folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.

Győr, 2018. június 13.Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Győrben, a Malom úton egy alagsorba beömlő esővíz még az ott parkoló autót is ellepte. A Liget utcában egy családi házban kialakított raktárt öntött el a víz. Sok utcában leállt a közlekedés a felgyülemlett esővíz miatt.

Több helyen fák dőltek épületekre és utakra.

Az eddigi információk szerint senki sem sérült meg.

A Győri Gárdonyi Géza Általános Iskola tornatermi öltözője víz alatt felhőszakadás után.Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A korábban kiadott elsőfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokúra módosította Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy és Veszprém megyében. Az ország többi területén továbbra is elsőfokú figyelmeztetések, riasztások vannak érvényben felhőszakadás veszélye miatt.

Autó Győrben, a vízzel elöntött Fehérvári úton.Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Csütörtök reggelig többfelé (késő estig főként a Dunántúlon, éjszaka már jellemzően a Dunától keletre) várhatóak zivatarok, amelyeket felhőszakadás, jégeső, valamint erős vagy viharos szél kísérhet. Kis eséllyel a Tiszántúlon heves zivatarok is előfordulhatnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK