Így égett a raktár - videó

2018.06.13. 20:39

A katasztrófavédelem egy új videót osztott meg a XIII. kerületi raktártűzről.

Szerda délelőtt egy 3000 négyzetméteres számítástechnikai raktár gyulladt ki a Frangepán utcában, a környező irodaépületek is veszélyben voltak. A környéken élők először egy robbanást hallottak, majd feltört az egyre növekvő füstfelhő. A tüzet kora délután oltották el, a rendőrség vizsgálja a körülményeiket: rongálás miatt indult nyomozás.

A több, mint ötven fővárosi hivatásos tűzoltónak és a zuglói önkéntes tűzoltóknak négy óra alatt tizenkét vízsugárral és két emelőre szerelt vízágyúval sikerült elfojtaniuk a lángokat. Sikerült megakadályozniuk azt is, hogy a tűz átterjedjen a szomszédos irodaépületre. Az oltás idejére közel ezer embernek kellett elhagynia a környező épületeket. A katasztrófavédelem mobil laborja órákon keresztül méréseket végzett, de egészségre káros értéket semmilyen anyagból nem mutattak ki a szakemberek.

A tűzoltók csütörtök reggelig a helyszínen maradnak, egyrészt az utómunkálatok miatt, másrészt, hogy felügyeljék a területet és közbeléphessenek az esetleges beizzásoknál.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK