Magyarország nem enged abból, hogy a biztonság a legfontosabb

2018.06.06. 00:16

Sok közös pont van Magyarország és Németország között a migrációs válság megítélésében, de Magyarország elutasítja a kötelező elosztást és nem enged abból, hogy a biztonság a legfontosabb - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Berlinben a Phoenix német országos közszolgálati televíziónak.

A miniszter elmondta, hogy közös pont a külső határok védelme, amit az is mutat, hogy Magyarország és Németország is támogatja rendőrökkel a macedón-görög határ védelmét, és teljes az egyetértés abban, hogy erősíteni kell a nemzetközi fejlesztési politikát.

Éppen ezért írt alá Gerd Müller nemzetközi fejlesztési együttműködésért felelős német miniszterrel vízgazdálkodási megállapodást, amely olyan afrikai és közel-keleti országokat érint, ahonnan sok migráns érkezett.

Azonban Magyarország szerint a biztonság ügyét kell az első helyre állítani, és soha nem lehet elérni a migránsok kötelező elosztását tartalmazó megállapodást, mert Magyarország ezt elutasítja - mondta Szijjártó Péter.