A Stop Soros megakadályozza a migráció szervezését

2018.06.05. 16:09

A Stop Soros törvénycsomag tárgyalásával folytatta munkáját az Országgyűlés kedden. A kormányoldal az előterjesztés szükségességét és egyértelműségét hangsúlyozta, míg az ellenzék épp ennek ellenkezőjéről beszélt.

A Stop Soros törvénycsomag lényege, hogy büntethető legyen, ha valaki illegális migrációt szervez, vagy ennek érdekében a magyar törvények kijátszására buzdít - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára expozéjában. Az államtitkár kifejtette: ma azért támadják Magyarországot és annak kormányát, mert az a Soros-terv útjában áll, amelynek végrehajtása „egyre sürgősebb ellenfeleinknek”.

Milliók kelhetnek útra

Az elkövetkező időszakban meg kell küzdeni a Brüsszel által tervezett kötelező kvótákkal, és azzal is számolni kell, hogy milliók készülnek Európába vándorolni Afrikából és a Közel-Keletről. Meg kell védeni Magyarországot, a keresztény kultúrát az illegális migrációtól - jelentette ki Kontrát Károly. Kiemelte: a kormány által felépített műszaki, valamint élőerős és jogi határzár eddig megvédte Magyarországot, de a jövőben ennél is több védelem kell.

Perverz koalícióról beszélt az unió

Kósa Lajos (Fidesz) szerint a demokrácia, a szabadság, az egyenjogúság, a keresztény kultúra által közvetített értékvilág mind-mind veszélyeztetve van, amikor milliószámra özönlenek Európába lényegében ellenőrizetlenül olyan emberek, akik nem üldöztetés elől menekülnek, csupán jobb életre vágynak.

Soros György illegális tevékenysége ellen lép fel az új törvénytervezetForrás: --

„Magyarország nekünk fontos igazán, nekünk kell megvédenünk” - hangsúlyozta, rámutatva, az unió egyes fórumain nem fogalmazódnak meg az álláspontok ilyen egyértelműen. Emlékeztetett arra az uniós véleményre, amely szerint „perverz koalíció jött létre az embercsempészek és az NGO-k között” - a civil szervezetek segítik az embercsempészeket -, és leszögezte: a csomag ezt a jelenséget üldözi.

Kósa Lajos: Oda kell vinni a segítséget, ahol szükség van rá

Az illegális határátlépést nem szabad segíteni, aki ezt valósítja meg, azt a rendőrség a bűnüldözés erejével is arra kell hogy szorítsa, hogy tevékenységét abbahagyja - hangoztatta. Hozzátette: az unió országainak jelentős részében hasonlóan léptek, mert mindenki érezte, hogy az Európát fenyegető áradat magától nem áll le.

Közölte azt is: Magyarországon a joggal súlyosan visszaélő tömegek haladtak át, arról pedig az NGO-k világosítják fel a tömegeket, hogyan lehet tudatosan hazudni a hatóságoknak. Utóbbiak sokszor komoly munkát fektetnek abba, hogy a nem együttműködőkről kiderítsék személyazonosságukat és azt, mi is velük a valós helyzet. Kósa Lajos távlatos megoldásnak azt nevezte, hogy a segítséget oda vigyék, ahol arra szükség van.

KDNP: Európa közös érdeke a bevándorlás megakadályozása

Aradszki András (KDNP) Európa közös érdekének nevezte az illegális bevándorlás megakadályozását, kijelentette ugyanakkor, hogy az unió nem volt felkészülve ilyen nagyszámú migráns érkezésére. Számunkra a magyar polgárok védelme a cél, ezt kell még hatékonyabban képviselni - hangsúlyozta. Hozzátette: a javaslatnak az is az indoka, hogy kiderült, az illegális bevándorlás nem szervezetlen, nem spontán jelenség.
Egyes szervezetek képesek több százezer embert eljuttatni egy olyan államtól, ahol létüket nem fenyegeti veszély. A módszerek, struktúrák, anyagi eszközök, tevékenységek egyre követhetőbbé váltak, a kormánynak pedig erre reagálnia kell. Az illegális bevándorlás forrása a terrorizmusnak - mutatott rá. A javaslat hatékonyan, világosan és egyértelmű szabályok mellett tudja szankcionálni az illegális bevándorlás elősegítését - tette hozzá.

Alaptörvényt kell módosítani

Szükség van a büntetőjog alkalmazására az illegális bevándorlás elleni küzdelemben, az alkotmányban pedig ki kell mondani, hogy nem telepíthető be idegen népesség Magyarországra - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatóján, miután a kormány áttekintette a Stop Soros törvényjavaslatot és a hozzá kapcsolódó alkotmánymódosítási előterjesztést, amelyek vitája kedden kezdődött az Országgyűlésben.

„Számunkra Magyarország az első, ebből pedig következik az ország szuverenitásának és biztonságának védelme és megóvása” - mondta a tárcavezető, hozzátéve: ezért támogatja a kormány annak kimondását, hogy Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be.

Gulyás Gergely arról is beszélt: a közelgő európai uniós csúcstalálkozón a magyar kormány szeretné elérni, hogy ne fogadják el a kötelező kvótákat. Szerinte Angela Merkel német kancellár minapi nyilatkozata kifejezetten biztató ebben az ügyben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK