Kálmán Olga nem tudja mától eltitkolni katasztrofális nézettségét

Kálmán Olga
Vágólapra másolva!
Június elsejétől nyilvánosak Simicska Lajos Hír TV-jének a nézettségi adatai. Eddig titkolóztak, de mivel a Figyelő információi szerint árulja Simicska a televíziót, ezért már nem lenne értelme a további bujkálásnak. A legfontosabb műsoridőben adott Kálmán Olga-műsor nézettsége is kiderült. Ahogy mi magunk is a közvetett adatokból korábban kiszámoltuk, az eredmény természetesen katasztrofális. De ami érdekes: még annál is rosszabb, mint ahogy mi számoltuk.
Vágólapra másolva!

Egy évvel ezelőtt "Óriási bukás Kálmán Olga műsora Simicska Lajos tévéjében" című írásunkban ugyanis kiszámoltuk, hogy mennyien nézhetik az ellenzéki propaganda-riporternő műsorát. Azért kell így fogalmazni, hogy kiszámoltuk, mert a Hír TV mindent elkövetett, hogy az igazság ne derüljön ki. Nem tették közzé - más tévécsatornákkal szemben - a nézettségi adataikat. Egyetlen, közvetett tény állt rendelkezésünkre: 38 kisebb csatorna együttes nézettsége, köztük a Hír TV-jé is.

Általános szakértői vélemények szerint a 38 kisebb csatornából (főleg filmcsatornák vannak közte) legfeljebb az emberek egyharmada nézheti a Hír TV-t. Ennek alapján az átlagos nézettsége Kálmán Olga műsorának számításaink szerint 47 500 lehet, ezt írtuk.

Kálmán Olga Forrás: hirtv.hu

Ezután Kálmán Olga gazdájához szaladt, és Simicska egyik embere levélben cáfolta a gyalázatos nézettséget, természetesen minden konkrétum nélkül. Majd Kálmán Olga azt a bölcs megoldást választotta, hogy rendszeresen elmondta műsorában, hogy fantasztikus a nézettsége, volt, hogy többszázezer nézőről álmodozott. Olykor vendégeit is arról beszéltette (nyilvánvalóan megkérte), hogy a csodálatos nézőszámról áradozzanak. Mintha ettől több nézője lenne.

Most kiderült a valós nézőszám.

Június 1-jén az Egyenesen című Kálmán Olga-műsort (milyen ironikus a cím valójában...) összesen a Nielsen adatai szerint 44 486-an nézték. Aznap Bodacz Balázs vezette, aki ráadásul kevésbé elfogult műsorvezető, mint Kálmán Olga, vagyis elvben olyan nézők sem feltétlenül kapcsoltak el, akiket egyébként taszít a lakájriporternő. Ismert: mielőtt Kálmán Olga végleg megbukott volna előző munkahelyén is, az ATV-n, rendszeresen előfordult, hogy többen nézték Kálmán Olga műsorát akkor, amikor éppen nem ő vezette.

Összehasonlításképpen: amíg a Kálmán Olga-műsort 44 ezren nézték pénteken, addig Rónai Egon hasonló időben adott és hasonló jellegű beszélgetőműsorát (éppen a helyettese vezetésével) közel háromszor ennyien nézték az ATV-n, 111 ezren. E két szám összevetéséből nyilvánvaló, milyen katasztrofális bukás Kálmán Olga műsora.