Igazi támadáshoz használta a játékpisztolyt, gyereke szeme láttára

Vágólapra másolva!
Először veszekedni kezdett a villamoson, majd fegyverrel kényszerítette az egyik utast arra, hogy szálljon le. A pénzét követelte. Egy sokkolóval is rátámadt, később pedig megütötte a valódinak látszó fegyverrel. Mindezt a 8 éves fia szeme láttára tette a gondatlan apa. A bíróság elítélte a férfit.   
Vágólapra másolva!

2015. augusztus 2-án este egy férfi az akkor 8 éves kisfiával utazott a XIV. kerület, Nagy Lajos Király útján, a 3-as számú villamoson. A járaton összeveszett egy másik férfival és elővett egy valódinak látszó fegyvert. A vitapartnerére szegezte és felszólította, hogy a következő megállóban szálljon le- olvasható az Ügyészség.hu oldalán.

Miután leszálltak a villamosról, a fegyvert tartó férfi pénzt követelt a másiktól, aki nem akart engedelmeskedni neki, ezért azt mondta, hogy menjenek el egy közeli parkba, ahol ismét

a férfira szegezte a játékpisztolyt.

Ekkor már azt követelte tőle, hogy mondja meg neki a személyes adatait. Mivel a kiszemelt áldozat erre sem volt hajlandó,

a támadó elővett egy sokkolót.

A férfi folyamatosan elhajolt a támadó mozdulatok elől, végül,

védekezésből arcon ütötte a másikat.

Végül hívta a rendőröket, támadója pedig ott hagyta őt. Később viszont visszatért az agresszív férfi és

kétszer tarkón vágta áldozatát egy játékpisztollyal,

majd a gyerekével együtt elment a helyszínről.

A fegyveres rabláskísérlet alatt a gyerek végig ott volt az apja mellett. A kicsi annyira megijedt a kicsi, hogy sírva fakadt, ezért őt a közelben tartózkodók próbálták vigasztalni, és odébb vinni, hogy ne lássa mit tesz éppen az apja.

A vád szerint az agresszív férfi 2016 októbere és 2017 februárja között a gyereke iskoláztatásáról sem gondoskodott, folyamatosan költözött a kisfiúval együtt, és nemcsak Magyarországon belül, hanem külföldre is. Eközben a volt élettársát, gyereke anyját, többször is életveszélyesen megfenyegette telefonon.

Az ügyben 2017. júniusában nyújtott be vádiratot az ügyészség,

fegyveres rablás kísérlete, fegyveresen elkövetett személyi szabadság megsértése, fegyveresen elkövetett garázdaság, kiskorú veszélyeztetése, és zaklatás miatt.

A bíróság május végén hozott elsőfokú – nem jogerős – ítéletet, amelyben bűnösnek mondta ki a férfit.

Öt év tíz hónap letöltendő börtönbüntetést kapott a férfi.

Az ügyészség az ítélet súlyosításáért, hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabásáért fellebbezett.