Nyártól perc alapon lehet robogót bérelni Budapesten

Vágólapra másolva!
Idén nyáron beindul Budapesten a közösségi elektromos robogózás az E.ON támogatásával . A blinkee.city 50 robogóval induló, állomások nélküli járműmegosztó rendszere egyszerre teszi tisztábbá, gyorsabbá, csendesebbé és költséghatékonyabbá a városi közlekedést, illetve ad környezetkímélő megoldást a dugókra és parkolási problémákra.
Vágólapra másolva!

A Blinkee.city Kft. a blinkee.city márka tulajdonosának első külföldi partnercége, mely egy családi összefogással indult magyar startup.

A program sajtótájékoztatója Forrás: csillikphotography/Csillik_Gabor

A kulcsnélküli közösségi elektromos robogómegosztó rendszer mobil alkalmazáson keresztül kezelhető. A felhasználó egy regisztráció után az applikáció térképének segítségével tudja kiválasztani a legközelebbi elérhető robogót.

A szolgáltatás használatához nem szükséges előre feltöltött pénzügyi keret, a fizetés percdíj alapú, emellett pedig diákkedvezmények is elérhetők.

A segédmotoros kerékpár kategóriába tartozó blinkee.city elektromos robogók 3,1 KW motorteljesítményükkel és 35 Ah teljesítményű akkumulátoraikkal akár bő 60 km megtételére is alkalmasak.

Bukósisak viselése az elektromos robogókon is kötelező, azonban ez is a szolgáltatás része - bukósisakokat a csomagtartó rejti.

A 100% elektromos blinkee.city robogók

csökkentik a légszennyezettséget, a városi zajterhelést és a forgalmi dugókat, felgyorsítják, könnyebbé és költséghatékonyabbá teszik a városi közlekedést.

A robogók Forrás: csillikphotography/Csillik_Gabor

Mivel a robogóval Budapesten belül bárhova közlekedhet a felhasználó, és a városon belüli zónában bárhol le is állíthatja, a rendszer a parkolási problémákra is megoldást nyújt.