Úgy hasba rúgta 6 éves gyerekét, hogy leszakadt a lépe

Vágólapra másolva!
Az orvosszakértő egyértelművé tette a bíróságon, hogy egy rúgás, mégpedig az egykori kempóbajnok anyáé okozhatott életveszélyes sérülést a 6 éves fiúnak. K. Laura Emília kijelentette, hogy nem hajlandó bocsánatot kérni - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A nő 2015 októberében egy családi sütögetés közben rúgta hasba a fiát, mert az kiborította az ételt. A gyerek este rosszul lett, másnap

kórházba vitték, ahol kiderült, hogy leszakadt a lépe.

Az igazságügyi orvosszakértő meghallgatásával folytatódott K. Laura Emília pere a bíróságon. Az egykori aranyérmes kempóbajnok asszonyt

kiskorú veszélyeztetésével és életveszélyt okozó testi sértéssel

vádolják - írta meg a Blikk.

A tárgyaláson az anya végig tagadta a vádakat. Úgy emlékezett, hogy egy óvodás verekedésben sérülhetett meg a fia. A szakértő viszont határozottan azt állította, hogy nem sérülhetett meg napokkal korábban, és nem okozhatta más a gyerek lépének leszakadását.

- magyarázta.

K. Laura Emília végig jegyzetelt a tárgyaláson, az orvosnak viszont egy kérdést sem tett fel.

- mondta perbeszédében az ügyész, aki felfüggesztett büntetést és a szülői felügyeleti jog megszüntetését kérte. K. Laura Emília ügyvédje azzal védekezett, hogy a fiú szeretett a figyelem középpontjában lenni, ezért szimulált betegséget.

Azt viszont nem tagadta, hogy megrúgta a fiát,

de szerinte nem volt olyan erős, hogy az ilyen súlyos sérülést okozzon.

- mondta a vádlott védője.

Mindene meg lett volna a kisfiúnak

A volt bajnok jó körülmények között élt a párjával. A férfinak az előző kapcsolatából 3 gyereke született, a nőnek pedig csak a 6 éves fia volt, Bence. A kapcsolatukból közös gyerek is született, ami miatt az ügyész szerint elhanyagolták Bencét. Az óvónők elárulták, hogy

a gyerek koszosan járt óvodába és nem az évszaknak megfelelően volt öltöztetve.

K. Laura Emília az utolsó szó jogán a következőt mondta:

„Hivatkozhatnék a nehéz gyerekkoromra, arra, hogy a gyámhivatal milyen ellenségesen áll hozzám. Nem vagyok tökéletes, talán nem vagyok elég jó anya. Próbálok a hibáimon dolgozni, de ez nem megy egyik napról a másikra. Egy szakértői vélemény szerint ahhoz a négy gyerekhez, akit nevelek, melegen és játékosan kötődöm.

A bíróság testi sértés miatt 2 évre ítélte a nőt, 3 évre felfüggesztve és a szülői felügyeleti jogát is megszüntette. Információink szerint a kisfiút most a nagyszülei nevelik.