Az ország biztonsága miatt kell a Stop Soros

migráns, Spanyolország, bevándorlás
A group of migrants arrive on a Spanish coast guard vessel into the southern Spanish port of Malaga on October 22, 2016 after an inflatable boat carrying 46 Africans, five of them women, was rescued by the Spanish coast guard off the Spanish coast. / AFP PHOTO / JORGE GUERRERO
Vágólapra másolva!
Magyarország biztonsága az első, ezt üzeni az árpilisi országgyűlési választás eredménye is - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a TV2 Mokka című műsorában azzal kapcsolatban, hogy a kormány kedden benyújtotta az Országgyűlésnek a Stop Soros törvénycsomagot.
Vágólapra másolva!

Dömötör Csaba megjegyezte: a migránsok túlnyomó többsége megélhetési okokból érkezik Európába, a brit sajtó például arról írt, hogy

egy adott időszakban Olaszországban partot érő több tízezer illegális bevándorló közül mindössze hatszáz érkezett valójában Szíriából, miközben ennél jóval többen hivatkoznak erre az országra.

A kormány szerint Európa népesedési problémáját célzott családtámogatási eszközökkel kell megoldani, és azokra az értékekre kell építeni, amelyek Európát naggyá tették: a munka becsületére, a kulturális és keresztény hagyományokra.

- jegyezte meg az államtitkár.
Dömötör beszélt arról is, hogy Brüsszelben minél előbb véglegesíteni akarják a betelepítési terveket, a 2019-es európai parlamenti választások után ugyanis már nem biztos, hogy többséget szereznek a kvótapártiak.

Migránsok Malaga kikötőjében Forrás: AFP/Jorge Guerrero

Az államtitkár a Helsinki Bizottság azon felvetésére, miszerint a kormány nem hallgatja meg őket, úgy reagált, minden véleményt megfontolnak, a szervezet azonban megpróbálja humanitárius szempontok mögé bújtatni a problémát.
Soros György keddi párizsi beszédéről pedig azt mondta Dömötör Csaba, hogy az üzletember szavai felrajzolják azt a konfliktust, amelynek egyik oldalán a nyílt társadalom hívei állnak, a másikon pedig azok, akik a jövőben is a nemzetállamok alapján képzelik el a politikát.