Halálra verte az ismerősét

Vágólapra másolva!
Elfogadta a Szegedi Ítélőtábla a halált okozó testi sértés miatt D. S. román állampolgár ellen indított büntetőügyben a Kecskeméti Törvényszék elsőfokon meghozott ítéletét. A vádlottat jogerősen 4 év börtönre ítélték és 4 évre kitiltották Magyarország területéről.
Vágólapra másolva!

D. S. nagyjából 5 éve jár át Romániából Magyarországra, tavasztól őszig mezőgazdasági munkát végzett. A gyilkosság idején Szabadszálláson lakott élettársával, több rokonával és M. B. sértettel együtt a munkaadójuk házában - írta Origónak küldött közleményében a Szegedi Ítélőtábla.

Az áldozat M. B. gyakran ivott alkoholt, sokszor annyira lerészegedett, hogy másnap nem tudott menni dolgozni.

M. B. és a vádlott között korábban nem volt komoly vita.

2017 nyarán a házba még 7 romániai vendégmunkást költöztettek be, akik szintén dolgozni jöttek Magyarországra. Július 23-án reggel a házban lakók elmentek dolgozni, a sértett viszont otthon maradt, mert nem érezte jól magát.

Italozni kezdett, és estére lerészegedett. D. S. szintén nem dolgozott aznap, a városban járkált, délutántól pedig együtt ivott a M. B.-vel.

A munkások kb. 17 és 19 óra körül értek haza, a vádlott és a sértett ekkor már nagyon részegek voltak. A sértett a szobájában feküdt, amíg D. S. egy harmadik személlyel italozott tovább. Este a vádlott zenét kezdett hallgatni, de mivel ez túl hangos volt, az egyik lakótársa arra kérte, halkítsa le, mert a többiek nem tudnak pihenni. A vádlott erre ideges lett, fenyegetőzni, kiabálni kezdett, majd indulatosan kiment a házból, ahová barátnője is követte.

Az utcán D. S. a barátnőjével is összeveszett, megpofozta a nőt.

A vita hangjára kiment a házból másokkal együtt M. B. is, megpróbálta megvédeni a nőt és lenyugtatni a férfit. A vádlott ideges lett azért, mert a férfi beleszólt a vitába, ezért arcon ütötte a sértettet, amitől az hanyatt esett.

Amikor megpróbált felállni, a D. S. nagy erővel arcon rúgta, amitől a sértett visszaesett és elveszítette az eszméletét.

A vádlott ezután élettársával együtt elfutott a helyszínről, míg a többiek a sértettet bevitték a házba, az ágyra fektették és megpróbálták újraéleszteni.

Ez nem sikerült, M. B. kb. 15 perc múlva meghalt.

Halálát a többszörös arckoponya és arccsonttörés miatt bekövetkezett vérbelehelés, fulladás okozta.

A vádlott jogerős büntetése 4 év börtön és 4 évre kitiltották Magyarország területéről, fellebbezésnek nincs helye.