A parlamentből is kidobná Dúró Dórát a Jobbik elnöksége

Dúró Dóra
Dúró Dóra
Vágólapra másolva!
Gyorsított eljárás: a párt parlamenti frakciójából tegnap kizárt politikust ma az elnökség felszólította mandátumának visszaadására. Dúró tegnap késő este közösségi oldalán jelezte, hogy nem tartja meg képviselői helyét.
Vágólapra másolva!

Tegnap este Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy bizalomvesztés miatt kizárták Dúró Dórát a Jobbik országgyűlési frakciójából.

A dolog érdekessége, hogy négy olyan képviselő is akadt a képviselőcsoportban, aki nem támogatta a párt szimbolikus arcának eltávolítását, egy politikus meg tartózkodott – pedig Vona Gábor alaposan megválogatta, kik kerülhetnek be a frakcióba.

A bizalmi szavazás után a frakció felkérte a párt elnökségét, döntsön a mandátumáról.

Már vissza is hívták Dúrót

Nem halogatták Sneider Tamásék a dolgot Dúró-ügyben, a mai napon már hivatalosan vissza is hívták országgyűlési képviselői tisztségéből a politikust. Bár Dúró jogi értelemben nem lenne köteles visszaadni mandátumát pártjának, ő azonban mégis kész ennek eleget tenni.

A Jobbik politikusa tegnap késő este, kizárását követően úgy fogalmazott Facebook-oldalán, hogy

Hozzátette, az elmúlt hónapokban többször is közeli realitássá vált számára, hogy mással foglalkozzon, és elkezdett - például angoltanulással - felkészülni egy civil életre. Hogyan jutott el a Jobbik odáig, hogy kirúgja egyik szimbolikus politikusát? Erre ebben a hosszabb írásban igyekeztünk választ adni.