A várakozások felett nőnek a beruházások Magyarországon

választás 2018, fidesz eredményváró, Puskás Imre
Puskás Imre, a Fidesz szóvivője
Vágólapra másolva!
Jelentősen, a várakozások felett nőnek a beruházások Magyarországon - mondta Puskás Imre, a Fidesz szóvivője Budapesten.
Vágólapra másolva!

Puskás Imre a közmédiának nyilatkozva elmondta:

Magyarországon az első negyedévben 17 százalékkal több beruházás volt, mint egy évvel korábban.

Ez nem csupán az építőipar felfutásának, hanem a vállalatok munkahelyteremtő beruházásainak, és az olyan nemzetgazdasági beruházásoknak is köszönhető, mint a kórház-, iskolaépítés, sport-, turisztikai és közlekedési fejlesztések. A szóvivő hozzátette: a beruházások növekedésében uniós szinten is az élvonalhoz tartozik Magyarország. Mindez azt jelenti, hogy a vállalkozások és közösségi szolgáltatások előrelépnek, fejlesztenek. Fejleszteni és tervezni azonban csak ott lehet, ahol biztonság és kiszámíthatóság van, ezért elemi nemzetgazdasági érdek is, hogy megvédjék Magyarország biztonságát és stabilitását.

Puskás Imre, a Fidesz szóvivője Fotó: Hirling Bálint - Origo

Puskás Imre kiemelte, hogy a többéves tapasztalatok szerint nem az első három hónap produkálja a legkiugróbb eredményeket. Ezért jogos lehet az a pozitív várakozás, ami arról szól, hogyha az első negyedévben ilyen kiugróan jó eredményeket produkált a magyar gazdaság, akkor ebben az évben ez folytatódni fog, és ha a beruházások ilyen magas színvonalon növekednek, akkor ez a várakozásaiknak megfelelően növeli a GDP-t is Magyarországon.
Ami a legfontosabb:

ez a jövedelmek növekedését is szolgálja, és azt is, hogy a költségvetés rendelkezzen azokkal a forrásokkal, amelyekkel a kormány legfontosabb célját, a családok támogatását és a gyermekvállalás elősegítését tudja támogatni

- mondta Puskás Imre.