Ez lehet a Teréz körúti robbantó veszte

Teréz Körúti robbantó per
Teréz Körúti robbantó pere a Budapesti Fővárosi Törvényszéken 2018 január 31-én
Vágólapra másolva!
P. László Gergelyt gyanúsítják a 2016-os, Teréz körúti robbantással, amelyben két rendőr súlyosan megsérült, egy járókelő pedig könnyebben. A férfi beismerő vallomást tett, amit később visszavont, és megpróbálta magát bolondnak beállítani. Azóta tagadja, hogy ő lenne a Teréz körúti robbantó. A rendőrségnek sok bizonyítéka van a férfi ellen, de most előkerülhetett egy olyan kamerafelvétel, amin a robbantó arca is látszik. Így már biztos, hogy a vádlott robbantott - írja a Ripost.
Vágólapra másolva!

A robbantás helyszínéhez közel van egy parkolóház, ahol egy kamerát szereltek fel bokamagasságban illegálisan.

Erre azért volt szükség, mert az épület elé kirakott hamutartót mindig ellopták, ezért a parkolóház tulajdonosai olyan kamerafelvételeket akartak, amin tisztán látszik a tolvajok arca.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ezért ez a kamera alacsonyan van és felfelé néz.

Az ilyen kamerák illegálisak, mert minden járókelő arca tisztán kivehető a felvételeiken - írja a Ripost.

2016-ban a robbantás után a rendőrség minden környékbeli kamera felvételét begyűjtötte, így találták meg a parkolóház kameráját is.

Az eset után a robbantó pont a kamera előtt sétált el ugyanabban a ruhában, amiben a robbantást rögzítő köztéri kamera felvételein látható.

Mivel alulról veszi a kamera, ezért a kalap nem takarja az arcát, tisztán felismerhető.

Ahogyan korábban megírtuk, 2016 szeptemberében robbant bomba a budapesti Teréz körúton. Két rendőr súlyosan megsérült, egy járókelő könnyebben.

Az országos rendőrfőkapitány másnap arról beszélt, hogy a támadás célpontjai a rendőrök voltak.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A 24 éves P. László Gergelyt egy hónapon belül elkapták, azóta előzetes letartóztatásban van. Augusztusban terrorcselekmény előkészítésével is meggyanúsították, azért, mert a robbantás után fenyegetőző e-mailt írt a Belügyminisztériumnak.

Ebben az állt, hogy ha nem kap egymillió eurót, akkor többször és nagyobb bombákat fog felrobbantani.

Az első tárgyalás február 2-án volt, ahol a férfi visszavonta beismerő vallomását. P. László Gergely azóta próbálja magát bolondnak tettetni, de az elmeorvosi szakvélemény többször is megállapította, hogy beszámítható.