Nem hívott mentőt a feleségéhez egy szolnoki férfi

Vágólapra másolva!
Első fokon 5 év börtönre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság azt a szolnoki férfit, aki eszméletlen feleségéhez egy nappal később hívott orvost, pedig könyörgött neki a gyerekük. Az asszony agyvérzést kapott. Bár életben maradt, jobb oldala teljesen lebénult, és beszélni sem tudott már.
Vágólapra másolva!

A szolnoki házaspár kapcsolata 2013 októberére megromlott. Egy napon kora délután a feleség erős fejfájásra panaszkodott, és lefeküdt aludni. Még este sem ébredt fel, hiába próbálta felébreszteni a férje. Ennek ellenére a mentőket csak másnap hívta, és akkor is csak azért, mert a gyerek már könyörgött neki.

Az asszonyt agyvérzéssel vitték a kórházba.

Bár életben maradt, jobb oldala lebénult, beszélni sem tudott már, és nem is értette, amit mondtak neki.

Az elsőfokú bíróság szerint a férfi felismerte, hogyha nem hívja, vagy csak későn hívja a mentőt, azzal felesége életét kockáztatja, mégis belenyugodott abba, hogy az asszony meghalhat.

A bíróság ezért

védekezésre képtelen személy sérelmére, mulasztással elkövetett gyilkosság kísérlete és kiskorú veszélyeztetése

miatt ítélte el a férfit.

Öt évet kapott, 6 évre pedig a közügyektől is eltiltották.

A Szolnoki Törvényszék Sajtóosztályának közlemény szerint, ha a férfi nem a feleségével, hanem egy hasonló állapotban lévő idegen emberrel csinálja meg azt, amit a feleségével, akkor nem gyilkossági kísérletnek minősítették volna az esetet, hanem segítségnyújtás elmulasztásának. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és ügyvédje felmentésért fellebbezett. Az ügy másodfokon folytatódik.