Levágta a busz tetejét a magasságkorlátozó kapu a gyorsforgalmin, több súlyos sérült

Ferihegy, buszbaleset
Budapest, 2018. május 28. Összeroncsolódott emeletes autóbusz a Ferihegyi repülőtérre vezető úton 2018. május 29-re virradó éjjel, miután a külföldi rendszámú jármű a Felsőcsatári úti aluljáró előtti magasságkorlátozó kapunak rohant. Az elsődleges információk szerint a balesetben többen megsérültek. A munkálatok idejére a gyorsforgalmi út érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
A Felsőcsatári úti aluljáró előtti magasságkorlátozó kapuba rohant egy emeletes autóbusz hétfő este Budapest XVIII. kerületében, a Ferihegyi Repülőtérre vezető úton. Az autóbuszon negyvennyolc ember utazott. A balesetnek több súlyos sérültje is van - olvasható a katasztrófavédelem honlapján.
Vágólapra másolva!
Az ukrán rendszámú jármű a Felsőcsatári úti aluljáró előtti magasságkorlátozó kapunak rohant Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A rendőrség hajnali közleménye szerint 8-an súlyosan, 20-an könnyebben sérültek meg. Négy sérültet a tűzoltóknak kellett kiemelniük tűzoltólétra segítségével. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság doktorszolgálata és mentők is érkeztek a helyszínre, hogy ellássák a megsérült utasokat.

A mentés idejére a Ferihegyi Repülőtérre vezető út érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. A rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja a baleset körülményeit.

Mentők szállítják el a baleset egyik sérültjét Forrás: MTI/Mihádák Zoltán