Szakad a Jobbik: megindult a kilépési hullám

Vágólapra másolva!
A radikálisokhoz tartozó Orbán Imre eddig bírta, a Toroczkai László ellen indított eljárás miatt egy Facebook-bejegyzésben dobta vissza párttagságiját az általa szűk látókörűnek nevezett  pártvezetésnek. A Jobbik Veszprém megyei képviselője, korábbi megyei elnöke szerint a pártban úgy döntenek, mint a bolsevikok, és inkább kilépett, mert még annyi örömöt sem szeretne nekik adni, hogy kirúgják. Durvul a hangnem, Ásotthalom polgármesterének pellengérre állításával kilépési hullám indult meg a Jobbikban.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön a Jobbik országos elnöksége felkérte (már ez is de szépen hangzik!) Sneider Tamás elnököt és Gyöngyösi Márton elnökhelyettest, hogy kezdeményezzen etikai és fegyelmi eljárást Toroczkai László ellen, amiért a tisztújító kongresszuson alulmaradt politikus platformalapítást jelentett be. Az elnökség drasztikus lépésének másik, hivatalos indoka az volt, hogy Toroczkai a tisztújító kongresszus után indított „sajtóturnéja" során jobbikos taghoz méltatlan módon és tartalommal nyilatkozott. Nem kellett hozzá sok idő, hogy kiderüljön: arról, hogy ki méltatlan a jobbikos tagságra, eltérő elképzelések vannak a pártban.

Orbán Imre közösségi oldalán jelezte: nem bírja tovább a Jobbikban

Egész biztosan nem osztotta a pártvezetés véleményét a kérdésben

Orbán Imre, a Jobbik Veszprém megyei képviselője, korábbi megyei elnöke, aki közösségi oldalán jelezte, eddig bírta, visszapasszolja párttagságiját Sneider Tamáséknak.

A kendőzetlen, sokszor obszcén nyilatkozataival ismertté vált politikus korábban is a Vona-féle irányvonal erőteljes kritikusának számított, azonban a Toroczkai ellen indított fegyelmi miatt betelt nála a pohár. Orbán rövid, de tömör írását meglehetősen erősen kezdte:

– utalva az Ásotthalom polgármestere ellen elindított eljárásokra. Aztán „a bolsevikok módjára döntő" pártvezetésnek a következő kérdéseket szegezte:

  • Az elmúlt két évben elkövetett baklövéseitekért melyikőtök fog az etikai bizottság elé állni?
  • Ki áll az etikai bizottság elé, mert elmondása szerint elvette a párt lelkét?
  • Ki áll az etikai bizottság elé, mert elmondása szerint hazudtunk a párt retorikáját illetően?
  • Ki áll majd az etikai bizottság elé, mert anyagi csődbe vitte a pártot?

Ezek prózai kérdések, ezért bőven megelőlegezhető, hogy a pártvezetők közül senki nem fog az etikai bizottság elé állni, mondjuk a 660 millió forintos Állami Számvevőszék-büntetés miatt.

Orbán Imre szerint Toroczkai kirúgásával nem lesz egység, mert mindig lesznek olyanok tagok, akiknek nem fog tetszeni az a megalkuvó, a magyarság jövőjét felélő politika, amit már két éve művelnek a párt vezetői.

Orbán Imre, a Jobbik Veszprém megyei képviselője közösségi oldalán jelentette be, hogy kilép a pártból Forrás: Vehír

De ez a tag nem ő lesz, mert írása végén leszögezte, hogy kilép a Jobbikból. A történeti hűség kedvéért a következőket írta: