Hazudtak Vona emberei: semmi nem tiltja, hogy Toroczkai platformot alapítson

Vágólapra másolva!
Hazudott a Jobbik elnöksége, amikor azt mondta, hogy Toroczkai László nem alapíthat platformot, mert tiltja az alapszabály - derítette ki az Echo TV. Az alapszabály ugyanis csak arra az esetre kéri ki az elnökség engedélyét, ha a névben szerepelne a Jobbik, de Toroczkaiék "Mi magunk" néven indítanák a szervezetet. Az alapszabály szövegét egyébként a Jobbik szabályellenesen nem tünteti fel a honlapján.
Vágólapra másolva!

Az Echo TV birtokába jutott alapszabály szerint alapíthat platformot Toroczkai László, hiába is fogalmaz úgy a pártvezetés, hogy a politikus szembemegy a párt által lefektetett alapelvekkel. Bár a Jobbik szabályellenesen nem tünteti fel Alapszabályát saját honlapján, annak nyomtatott változatát megszerezte az Echo TV, és ebből kiderül, hogy engedélyezi.

Az Echo TV kérdésére a téma kapcsán Gaudi Nagy Tamás, a párt korábbi országgyűlési képviselője azt mondta, jogtalan a Jobbik Toroczkai elleni fellépése.

Az Echo TV felidézi, nemrégiben Novák Előd volt alelnök közösségi oldalán arról számolt be, hogy tíz évvel ezelőtt ő már alapított platformot a pártban, de ez ellen akkor senkinek nem volt kifogása.