Jégesőt is kaphatunk szombaton

Eső illusztráció 2018.04.23.
Vágólapra másolva!
Országszerte felhőszakadás, több megyében heves zivatarok miatt is elsőfokú figyelmeztetéseket adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Vágólapra másolva!

Az éjszaka folyamán a Duna-Tisza közén a legvalószínűbb zivatar kialakulása. Több helyen lehet zivatarra számítani, kisebb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon, legnagyobb valószínűséggel pedig az ország középső és keleti részén. A felhőszakadás mellett néhol heves zivatar is előfordulhat, erre leginkább a középső országrészben és délkeleten van esély.

Az intenzívebb zivatarokat viharos széllökés és borsó nagyságú jég kísérheti.

A heves zivatart 70-80 kilométer/óra feletti széllökés és nagyobb szemű jég is kísérheti.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Zala megyére szombatra is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a felhőszakadás veszélye miatt.

Emellett a heves zivatarok veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Budapestre, valamint Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyére.

Az előrejelzés szerint szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 12-18, a legmagasabb hőmérséklet 23-30 Celsius-fok között valószínű, a keleti, délkeleti tájakon lesz melegebb.