Verekedő LMP-sek: kizárták a pártból Sallai R. Benedeket

Sallai Róbert Benedek Hadházy Ákos
Vágólapra másolva!
A PestiSrácok.hu úgy értesült, hogy az LMP fegyelmi bizottsága első fokon, nem jogerősen kizárta a pártból Sallai R. Benedek volt országgyűlési képviselőt, amiért összeverekedett Hadházy Ákos egykori társelnökkel. Sallai R. Benedek megerősítette az információt, bár hivatalos értesítést még nem kapott a döntésről, ő is csak egy párttársától értesült a fegyelmi eredményéről.
Vágólapra másolva!

Sallai R. Benedek a választás utáni napokban Kassai Dániel LMP-s politikus fegyelmi tárgyalásán támadt neki Hadházy Ákosnak, a párt egyik társelnökének, aki leesett a székéről, és mentővel vitték el a helyszínről.

Sallai R. Benedek a PestiSrácok.hu-nak azt mondta, ha megkapja a hivatalos értesítést, fellebbezni fog a kizárás ellen. Már az eset után elismerte, hogy hibázott, és nyilvánosan bocsánatot kért. Ugyanakkor azt is elfogadhatatlannak tartja, ahogyan Hadházy Ákos viselkedett, ahogyan össze-vissza hazudozott, és szerinte ennek is kéne, hogy következménye legyen – emelte ki Sallai R. Benedek.

Sallai R. Benedek és Hadházy Ákos Forrás: MTI/Origo

Az LMP fegyelmi bizottsága csütörtökön két évre eltiltotta Hadházyt mindenféle párttisztség viselésétől.

Az LMP közben fegyelmit indított azon képviselőjelöltek ellen is, akik áprilisban visszaléptek más ellenzéki párt jelöltje javára, rövidesen az ő ügyükben is döntés várható.