Kicsit másképp emlékszik a Fenyő-gyilkosságra Gyárfás Tamás, mint eddig

Gyárfás Tamás tárgyalása, Fenyő János, 2018.04.20.
Vágólapra másolva!
Megváltoztatta, jogi szakkifejezéssel kiegészítette vallomását Gyárfás Tamás egykori baloldali médiavállalkozó a Fenyő gyilkossággal kapcsolatban. Ügyvédje azt mondja, átnézett néhány iratot otthon. Írt arról, hogyan ismerkedett meg Portik Tamással, milyen viszonyban volt Fenyő Jánossal és Tasnádi Péter is szóba került -írta a Zoom.hu.
Vágólapra másolva!

A rendőrség április 17-én fogta el és hallgatta ki Gyárfás Tamást Fenyő János meggyilkolásának ügyében. Azzal gyanúsítják, hogy ő adta ki az utasítást Fenyő János meggyilkolására. A gyanú szerint

Gyárfás Tamás közvetlen parancsára lőtte agyon

az ügyben elítélt szlovák bérgyilkos, Jozef Rohác Fenyőt 1998. február 11-én este fél hat után saját Mercedesében, amikor Fenyő megállt a piros lámpánál a Margit hídnál. A felbujtás gyanúját pedig arra

egy hangfelvételre alapozzák.

Az NNI őrizetbe vette Gyárfás Tamást, aki nem sokkal később részletes vallomást tett, de panaszt tett a gyanúsítás ellen. Ezt a vallomást egészítette most ki.

Gyárfás Tamás érkezik áprilisi tárgyalására Fotó: Polyák Attila - Origo

Három emberhez fűződő kapcsolatáról írt még

Bánáti János, Gyárfás Tamás ügyvédje nem volt hajlandó részleteket mondani, de szerinte csak arról van szó, hogy néhány adatot és információt pontosított a felbujtással meggyanúsított Gyárfás Tamás.

Budapest, 1997. február 8. Meruk József, Fenyő János és Kovács József a 115. alkalommal megrendezett újságíró bálon, a Mariott Hotelben Forrás: MTI/Rózsahegyi Tibor

„Ezen túlmenően

Gyárfás a saját szemszögéből bemutatja a Fenyő János és közte kialakult konfliktusokat,

és hogy azokat miképpen zárták le részben a kereskedelmi kamara választott bírósága előtt, részben pedig egy szerződés keretében. Leír továbbá néhány olyan körülményt is, amelyekkel kapcsolatban eddig nem kapott kérdést a rendőröktől, de amelyek ismerete szerinte pontosabb képet festhet a nyomozók elé azokról az eseményekről, amiket a hatóság a Fenyő-gyilkosság hátterében sejtet” - olvasható a portálon.

Bánáti János nem tagadta, hogy védence nem volt jó kapcsolatban az 1998-ban meggyilkolt médiavállalkozóval, de szerinte az utolsó időszakban enyhült a feszültség köztük.

Fenyő mellett Gyárfás Tamás arról is írt,

hogyan ismerkedett meg Portik Tamással és milyen viszonyban volt Tasnádi Péterrel.