Steve Bannon: Orbánt azért támadják, mert világpolitikai szereplővé vált

Vágólapra másolva!
Az emberek Európában is megunták, hogy Brüsszelből kapnak diktátumokat - mondta a világhírű kampánystratéga, Donald Trump volt vezető tanácsadója, Steve Bannon az M1 aktuális csatornának adott interjújában. Steve Bannon szerint Orbán Viktor világpolitikai szereplővé vált, ennek is tudhatók be az őt és Magyarországot ért támadások.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban a munkás- és a középosztály teljesen kiábrándult az országot az elmúlt 20-30 évben irányító globalista elitből, ennek tudható Donald Trump győzelme. A fordulat azonban Európában már egy évvel korábban lezajlott - mondta.

Steve Bannon az interjúban is többször párhuzamba állította Orbán Viktort és Donald Trumpot, ahogy a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány, valamint a Századvég Alapítvány szervezte Európa Jövője konferencián tartott előadásában is szerdán.

Akkor azt mondta: Orbán Viktor ugyanazt a hatást indította el az emberekben, mint Donald Trump. Mindketten a nemzeti szuverenitást és az országuk védelmét tartják a legfontosabbnak, és mindketten dühödt támadásokat kapnak a balliberális oldaltól.

"Orbán Viktor ugyanazt indította el az emberekben, mint Trump. Hihetetlen, hogy mennyire támadták. Azért, mert megvédte a határokat? Megvédte a magyarokat? Ez akkora bűn? Nem tudták elfogadni a balliberális oldalon, hogy durván megverte őket a választásokon." - mondta Bannon szerdán.

Steve Bannon az m1-nek úgy fogalmazott, Orbán Viktort hősnek tartja, aki politikai tevékenységével meg is előzte Trumpot. A mostani óriási pillanat az európai történelemben - mondta. Ezzel Orbán Viktor és kormánya kétharmados támogatására - amelyet forradalmi pillanatnak nevezett -,és az olasz választásokra utalt.

Az emberek megunták, hogy diktátumokat kapnak Brüsszelből, megunták a menedzseri, tudományos elitet, amely megmondja nekik, hogyan éljék az életüket - mondta Bannon.

A Magyarország déli határát védő kerítésről úgy nyilatkozott: az Egyesült Államok örülne, ha ilyen védelme lenne, Orbán Viktor azzal megmentette Magyarországot attól, hogy átjáróház legyen. Steve Bannon viccnek nevezte országa déli határát, és kijelentette: "ha valaki nem tudja megvédeni a határát, akkor nincs állam", Donald Trump pedig tudja, hogy határfalat kell építenie.