Tanárok mentették ki a diákokat a lángoló buszból

Kiégett autóbusz az M0-s autóút M3-as autópálya felé vezető irányában a 48-as kilométernél, Pécel közelében 2018. május 21-én.
Vágólapra másolva!
A XVI. Kerületi Kézilabda MSE diákjai egy keceli tornáról tartottak hazafelé hétfő délután, amikor is az M0-ás autópályán, Pécel közelében kigyulladt az őket szállító busz. A 14 éves fiataloknak mindössze néhány percük volt arra, hogy kimeneküljenek: sokuknak még a cipőjét sem volt ideje felvenni.
Vágólapra másolva!

Csak a velük utazó pedagógusok lélekjelenlétének köszönhető, hogy épségben megúszták a történteket.

– mondta el a Blikknek az egyesület elnöke, Rozmán Attila, aki hozzátette, hogy nem volt sok idejük, mert a busz egyre jobban lángolt.

Ennyi maradt a kigyulladt buszból Forrás: MTI/Lakatos Péter

„A fűről néztük végig, ahogy 5 perc alatt teljesen az enyészeté lett. Csak az járt a fejemben, hogy minél gyorsabban mindenkit lehozzak, köztük saját, 9 és 14 éves gyerekemet is. Utána jutott eszembe, hogy sokkal rosszabbul is járhattunk volna: mint a veronai balesetesek. A gyerekek akkor kezdtek el pánikolni és sírni, amikor már biztonságban voltak."

Sok autós megállt a kigyulladt busz mellett, ők vitték el a gyerekeket a közeli pihenőhelyig.
Így senki nem sérült meg, de

a buszban minden elégett.

– emlékezett vissza Rozmán.

Az egyesület elnöke azt is elmondta, hogy a tűz utáni napon egyik diák sem ment iskolába, és egy pszichológus segítségét kérik, hogy feldolgozzák a történteket.

Hozzátette:

A Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője, Csámpai Attila azt nyilatkozta a tűzről:


A kiégett busz alig négy hete cserélt gazdát. A korábbi tulajdonos szerint a buszt jó műszaki állapotban adta el.