Tízen haltak meg a hosszú hétvégén

halálos baleset, Kuncsorba
Kuncsorba, 2018. május 19. Ütközésben összetört személygépkocsi a 46-os főút 13-as kilométerénél, a kétpói elágazásnál, Kuncsorba közelében 2018. május 19-én. A balesetben egy kamion és két személygépkocsi ütközött. Az egyik autó kettészakadt, a benne ülő személy a helyszínen életét vesztette. MTI Fotó: Mészáros János
Vágólapra másolva!
Péntektől hétfő estig 202 olyan baleset történt, amelyben megsérült valaki. Tízen meghaltak, ötvenketten súlyosan és száznegyvenen könnyebben sérültek meg - olvasható a rendőrség oldalán.
Vágólapra másolva!

Nem csak az utakon volt mozgalmas hosszú hétvégéje a rendőröknek. Az elmúlt 4 napban 792 embert fogtak el, ebből 158-at köröztek,

528 embert pedig tetten értek valamilyen bűncselekmény közben.

Összesen 847 embert vittek be valamelyik magyarországi kapitányságra, hogy kihallgassák, ebből 385 embert bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt, 85 másikat pedig azért, mert részegen vezetett. 501 esetben volt szükség biztonsági intézkedésre - írta meg a Police.hu.

A rendőrök

21 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, vittek be és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron.

A rendőrök és katonák együtt 7 ember belépését akadályozták meg a magyar-szerb határon. Emellett az országban 1 határsértőt fogtak el, 11 ember ellen pedig közokirat-hamisítás miatt indult eljárás.