A 15 éves diákok közel harmada bevándorló hátterű az Egyesült Királyságban

Vágólapra másolva!
A 15 évesek csaknem 29 százaléka immár bevándorló hátterű Nagy-Britanniában - derül ki egy ma nyilvánosságra hozott adatból. Ez 9 százalékpontos emelkedést jelent 2003-hoz képest. Az Európai Unióban 21 százalék az átlag ebben a mutatóban. Az Egyesült Királysághoz hasonlóan Franciaországban (26 százalék) és Németországban (28 százalék) is magas az arányuk. Döbbenetes adatok következnek!
Vágólapra másolva!
  • Egy tanulmány szerint az Egyesült Királyságban a 15 éves tanulók 28,55 százaléka bevándorló háttérrel rendelkezik.
  • Az Európai Unió tagországainak esetében ez a mutató 21 százalék, azonban Nagy-Britanniához hasonlóan Németországban és Franciaországban is jelentős a migránshátterű fiatalok száma.

A 15 évesek csaknem 29 százaléka immár bevándorló hátterű Nagy-Britanniában - derül ki egy nemzetközi Think tank ma nyilvánosságra hozott adataiból. Ez a szám magasabb, mint az Európai Uniós tagországok 21 százalékos átlaga, és megelőzi valamivel Franciaországot (26 százalék) és Németországot (28 százalék) is.

A kutatás során figyelembe vették

  • a második generációs bevándorlókat,
  • az Egyesült Királyságban napvilágot látott gyerekeket, akiknek egyik szülőjük brit, a másik külföldi,
  • az első generációs bevándorlókat,
  • valamint a külföldön született, de hazatérő embereket.
Forrás: Daily Mail

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tanulmánya azt is megmutatja, hogy azok a bevándorló gyerekek, akik 12 éves vagy idősebb korukban érkeznek az Egyesült Királyságba, kevésbé valószínű, hogy jól teljesítenek az iskolában. A tanulmány az OECD 2015-ös PISA tesztjeinek elemzésén alapul. A 2003-ban végzett PISA-tesztekkel összehasonlítva a bevándorló tanulók aránya az Egyesült Királyságban 9 százalékponttal emelkedett, szemben az OECD-átlag mintegy 6 százalékpontjával és az EU-átlag körülbelül 7 százalékpontjával.