Kutyás élményparkot adtak át a Városligetben

városligeti kutyapark
Az élménypark megnyitásával több mint ötezer négyzetméterrel bővült a park zöld területe.
Vágólapra másolva!
A sikeres tesztüzem után átadták Magyarország legjobban felszerelt kutyás élményparkját a Városligetben péntek délelőtt.
Vágólapra másolva!

A Városliget Zrt. közleménye szerint

az élménypark megnyitásával több mint ötezer négyzetméterrel bővült a park zöld területe.

A Városliget rehabilitáció első ütemében elbontották a hajdan volt állatorvosi rendelő romos, használaton kívüli épületeit. A park Hermina út felőli részén összesen tízezer négyzetmétert érintett a felújítás, amelynek részeként létrejött a kutyapark is.

A kutyás élménypark megnyitásával több mint ötezer négyzetméterrel bővült a park zöld területe. Forrás: www.ligetbudapest.hu

Persányi Miklós miniszteri biztos és a tájépítészeti pályázaton győztes Garten Stúdió már a tervezési fázisban több egyeztetést és fórumot folytatott le a kutyásokat képviselő szervezetekkel, ahol számos javaslat érkezett, valamint több civil szervezet is kifejthette a fejlesztéssel kapcsolatos álláspontját, amelyet szintén figyelembe vettek a végleges tervek kialakításakor.

A park a főváros egyik kiemelt kutyás célpontja, naponta 600-700 ebet visznek oda gazdáik.

A mintegy 5200 négyzetméter alapterületű, négy kapuval ellátott kutyapark Pántlika étteremhez közeli része dombos terepplasztikákkal megformált felszínű ügyességi pálya lett, ahol ugratók, hidak és rejtett alagutak várják a négylábúakat.

Az ügyességi pálya központi részén egy 60 négyzetméteres homokos felületet is létrehoztak, ahol az ásásban lelhetik örömüket a házi kedvencek. A nyugati oldalon 70 négyzetméteres, több medencéből álló kutyapancsoló várja a közönséget.

A Hermina úthoz közelebbi részen egybefüggő füves területet alakítottak ki a nagy mozgásigényű kutyáknak, amelyeket a Városligeti körút felőli kijáratnál a kerti csapoknál le is lehet csutakolni.