Fegyvereket és bombákat találtak a Kaliforniában felrobbantott magyar nő gyilkosánál

Krajnyak László
Vágólapra másolva!
Két házi készítésű bombát és több fegyvert is találtak a rendőrök annál a férfinál, aki a gyanú szerint felrobbantott egy magyar nőt Kaliforniában. A merénylet a nő szépségszalonjában történt, két vendége súlyosan megsérült, őket most is kórházban kezelik. A férfi az FBI szerint a nő volt barátja és üzlettársa. Már ki is hallgatták.
Vágólapra másolva!

A gyilkossággal gyanúsított férfi 59 éves, Stephen Bealnek hívják. Őt gyanúsítják a magyar nő meggyilkolásával. A férfinél a merénylet után nem sokkal házkutatást tartottak, és az otthonában két házilag készített működőképes bombát találtak.

A robbanóanyagot és a gyújtószerkezetet kartonpapír hengerekbe helyezte el

- mondta Evan Jesch, az FBI különleges ügynöke.

A házi készítésű bombákon túl fegyvereket is találtak nála.

Bealt nem sokkal a robbantás után kihallgatták és letartóztatták. A férfi a rendőröknek azt állította, a robbanószer a hobbijához kell, és füstöt csinál velük, ugyanis rakétákat épít.

A férfi és a szépségszalon tulajdonosa, Ildikó szerelmi és üzleti kapcsolatban álltak egymással, de a helyiek szerint szakítottak nem sokkal a robbanás előtt.

A meggyilkolt nő bátyja, Krajnyák László tegnap exkluzív interjút adott az Origónak. Azt mondta, üzleti okok miatt gyilkolták meg a testvérét. Ez pedig szintén a most elfogott férfira tereli a gyanút.

Forrás: Facebook

A család közben ezt a fotót tette ki a közösségi oldalra. Ahogy azt megtudtuk, a napokban elindul Amerikába a nő bátyja és a lánya is, hogy segítsék a családot.

Krajnyák Ildikó Forrás: Facebook

Az Aliso Viejó-i robbantás egy egészségügyi klinikán történt, ahol Ildikó szépségszalonja az első emeleten volt. A szemtanúk elmondása alapján a robbanás olyan erejű volt, hogy többen azt hitték, földrengés van.

Az egyik szemtanú, aki bent volt a szalonban a robbanáskor elmondta,

mikor Ildikó kibontotta a futárral érkező kartondobozt, az azonnal felrobbant.

A robbanás akkora volt, hogy a szemtanút és édesanyját, akik Ildikónál voltak kezelésen, a falhoz lökte.

Maguk körül csak füstöt láttak, mert minden tűzbe borult.

A két nő a robbanás után kifutott a szalonból, és az épület előtt várták meg a rendőröket és a mentősöket, akik azonnal kórházba vitték őket. Mind a két nőt még most is ott kezelik.

Azt nem látták, mi történt Ildikóval.

Kaliforniában a helyiek a történtek után gyűjtésbe kezdtek, a nő fiának már többen utaltak azért, hogy Ildikó holttestét hazahozathassák Magyarországra, és itt temethessék el.