Két új oktatási csarnokkal bővül a Pécsi Egyetem

alapítási évforduló cégtábla címer SZIMBÓLUM TÁRGY
Pécs, 2016. március 31. A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Közgazdasági és Általános Jogi karának épülete 2016. március 31-én. A Pécsi Tudományegyetem az 1367-es alapításának 650. évfordulóját ünnepli 2017-ben. MTI Fotó: Sóki Tamás
Vágólapra másolva!
Két, összesen mintegy 1500 négyzetméteres acélszerkezetű csarnokkal bővül a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara (PTE-MIK) - közölte a felsőoktatási intézmény.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a Modern városok program forrásaiból

- mintegy 685 millió forintos beruházással -

megvalósuló épületek várhatóan 2019 februárjában készülnek el. A kar Boszorkány úti telephelyén a munkaterületet már átadták a kivitelezőnek - írták.

Az utóbbi években a karon jelentősen megugró nemzetközi hallgatói létszámhoz és a műszaki tudományokkal szembeni elvárásokhoz igazodva építész- és gépészműhelyek épülnek - idézték a közleményben Medvegy Gabriella dékánt.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Közgazdasági és Általános Jogi karának épülete Forrás: MTI/Sóki Tamás

A kar vezetője hozzátette, hogy az épületek egyben építészeti kísérletek is. "Úgynevezett ismételhető primerszerkezettel, szerelt acélszelvényekből készülnek, fekete páncélzattal, az oktatást támogató nagy transzparensfelületekkel, átlátható, nem szeparálódó, multifunkcionális terekkel" - közölte Medvegy Gabriella.

Megfogalmazása szerint az épületek belső arculata "kortárs industrial design, tiszta színekkel, ipari anyagokkal, látszó gépészeti rendszerrel".