Szebeni István: II. István királynak képzeltem magam

Szebeni, szállodateszt
Vágólapra másolva!
Szebeni István néhány nap erejéig visszament egészen a középkorba. A műsorvezető a Baranya megyei Bikalon töltött el egy kis időt és próbált ki szinte mindent, ami az adott korra jellemző volt. Királyként vonult a birtok udvarán.
Vágólapra másolva!

A műsorvezető magyar wellness szállodákat tesztel, élményeiről pedig videóban számol be. Ez alkalommal Baranya megye egy kis községébe látogatott el, Bikalra, egy nem mindennapi wellness pihenés jegyében.

Forrás: Origo

Szebeni István a népszerű wellness szállodák helyett most úgy döntött,

kipróbál valami szokatlant, valami különlegeset.

Baranya megyében bújik meg az a varázslatos birtok, ahol az ember egyszer csak a középkorban találja magát, mindezt persze úgy, hogy a wellness nyújtotta lehetőségek is adottak, de az is picit másképp.

Kerekre nyílt szemek követtek a nap során, hiszen mókás látvány voltam a középkori jelmezben, de Bikalon ezt is könnyedén vettem. A szállásom is királyi volt a Palota gyönyörű lakosztályában, ahol korabeli hangulat fogadott, ötvözve a mai modern kor vívmányaival. Nem sok, nem kevés, telitalálat. Kényelem felsőfokon." – foglalta össze élményeit a műsorvezető.

Forrás: Origo

A jelmez még csak a kezdet volt, hiszen nem csak a korabeli ruhák felvételére van lehetőség, de számos olyan program van, amivel egy kicsit mindenki beleláthat, milyen is volt az élet a középkorban.

Kellemesen elfáradtam, de büszke voltam magamra, hogy álltam a gyűrődést. A helyi fafaragó mester kedves invitálásának sem tudtam ellenállni, útmutatásai alapján pikkpakk összedobtam egy kis műalkotást, merthogy itt ilyet is lehet, azaz részt venni az alkotásokban." – mesélte, mennyi programon vett részt Szebeni István.

Természetesen nem csak aktív kikapcsolódásra volt lehetősége, hiszen a birtokon ugyanúgy elérhető a wellness szolgáltatás, sőt, külön a gyerekesek számára, valamint azok számára is, akik inkább egyedül szeretnének pihenni és feltöltődni.

Forrás: Origo

Levezetésként pedig egy lovagi tornán is részt vett a műsorvezető, aki szívesen részt vett volna lovagként is a tornán.

„Válogatott vitézek mutatták be tudományukat az odasereglett publikumnak. Sajnáltam, hogy én nem lehettem köztük, de talán majd legközelebb." – tette hozzá Szebeni István.

Hogy mi minden történt még Szebeni Istvánnal, az kiderül az alábbi videóból.

Szebeni István élményeit YouTube-csatornáján megjelenő vlogjában és Facebook oldalán lehet követni.