Cenzúra: betilthatják a facebookozást a Jobbikban

Sneider Tamás
Sneider Tamás, lakossági fórum, Jobbik, Varsány
Vágólapra másolva!
Az új elnökséget feldühítette, hogy a párt belső ellenzéke, az élen Toroczkai Lászlóval, Novák Előddel és Dúró Dórával az elmúlt időszakban rendszeresen a Facebookon tette közzé véleményét a Vona-féle politikával szemben, ezért ezt betilthatják a pártban. 
Vágólapra másolva!

Ahogy a lázadó jobbikos tagszervezeteknek, úgy az ellenvéleményt kifejtőknek is komoly szankciókkal, akár azonnali statáriális kizárással kell szembenézniük - írta a Ripost. A választási vereség után ugyanis módosították az alapszabályt, így azokat az alapszervezeteket, amelyek bírálni merik a Vona-féle irányvonalat, azonnali hatállyal fel lehet oszlatni.

Elsőként a párt egyik legrégebbi alapszervezetét a székesfehérvárit számolták fel ezzel a zsarnoki módszerrel.

Az új elnök Sneider Tamás most ezt a statáriumot azokra is ki akarja terjeszteni, akik Facebookon vagy bármilyen más módon kritizálni mernek. A durva retorzió annak a következménye lesz, hogy Toroczkai László és Novák Előd miután a Jobbik lakájmédiája minden más lehetőségtől elzárta őket, a közösségi médiában bírálta Vona Gábor megalkuvó politikáját és árulását.

Sneider Tamás véget vetne a facebookozásnak Fotó: Bielik István - Origo

A parlamenti frakcióban és a pártban is olyan újabb szabálymódosításra készülnek, ami

lehetővé teszi ezekben az esetekben is az azonnali statáriális kizárást a pártból.

Ha Toroczkai és Novák Előd ezután bármiben is más véleményt mer megfogalmazni, mint Vonáék, azonnal kizárják őket. A rövidesen bevezetett statáriális szabály elsősorban a Facebookra, de bármilyen más közösségi médiára is érvényes lesz.